Liga prvaka: Barca i PSG potvrdili četvrtfinale

Mrežu gostiju načeo je ponajbolji igrač svijeta Argentinac Lionel Messi u 67. minuti nakon greške Cityjevog Joleona Lescotta (Getty Images)

Nogometaši Barcelone i Paris Saint-Germaina večerašnjim su pobjedama potvrdili učešće u četvrtfinalu Lige evropskih prvaka.

Španski predstavnik je na svom Nou Campu u elitnom kontinentalnom takmičenju upisao i drugu pobjedu nad engleskim predstavnikom Manchester Cityjem. U Engleskoj je bilo 2:0 za Katalonce, da bi Barca kući slavila sa 2:1.

Mrežu gostiju načeo je ponajbolji igrač svijeta Argentinac Lionel Messi u 67. minuti nakon greške Cityjevog Joleona Lescotta, a 11 minuta kasnije “Građani” su ostali sa igračem manje, jer je drugi žuti karton dobio Pablo Zabaleta.

Ipak, tim iz Engleske je došao do poravnanja u 89. minuti preko Vincenta Kompanyja, a novo slavlje Kataloncima donio je Daniel Alves u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Lakši posao za Parižane

S druge strane, francuski PSG je imao daleko lakši posao protiv Bayera iz Leverkusena, jer je u prvom meču u Njemačkoj slavio s uvjerljivih 4:0.

U srijedu navečer u glavnom gradu Francuske rezultat je glasio 2:1 u korist domaćina.

“Apotekari” su već u šestoj minuti poveli sa 1:0 preko Sidneyja Sama i najavili kako možda postoje neke šanse u veliki preokret, ali je to sve završio Marquinhos sedam minuta kasnije.

Konačnih 2:1 postavio je Ezekiel Lavezzi u 53. minuti.

U utorak su nastavak takmičenja izborili još jedan španski predstavnik Atletico Madrid i Bayern iz Minhena, a preostali učesnici četvrtfinala znat će se naredne sedmice, kada se sastaju:

UTORAK 18. MARTA: Chelsea – Galatasaray (1:1), Real Madrid – Schalke (6:1),

SRIJEDA 19. MART: Manchester United – Olympiakos (0:2), Borussia Dortmund – Zenit Sankt Peterburg (4:2).

Izvor: Al Jazeera i agencije