Borna Ćorić proglašen ‘zvijezdom sutrašnjice’

Ćorić je nagradu primio u londonskoj O2 Areni (Getty Images)

Hrvatski Davis Cup reprezentativac, 18-godišnji Borna Ćorić, u srijedu je u Londonu primio nagradu ATP-a „Zvijezda sutrašnjice“ za 2014. godinu, koju je zaradio kao najmlađi tenisač među 100 najboljih na pojedinačnoj ljestvici.

Ćorić je nagradu je primio kao 89. tenisač svijeta, što mu je najbolji ranking u karijeri.

„Nisam to niti blizu očekivao na početku sezone. Bio sam stvarno daleko od toga. Ni cilj nije bio završiti u Top 100. To mi je još jedna potvrda da sam među najboljima. Mogu nastaviti samo dobro raditi, dobro igrati, a onda će i sljedeće nagrade doći uskoro“, izjavio je Ćorić.

Pobjeda protiv Nadala za anale

Nagradu je primio u londonskoj O2 Areni, gdje je u tijeku ATP World Tour Finale, turnir osmorice najboljih tenisača svijeta na kojem bi jednog dana i sâm želio zaigrati.

„Sigurno mi je želja biti ovdje. Što prije, to bolje, ali naravno, nema nekog presinga. Dajem si vremena. Neka sve bude dobro i s ozljedama, i s treninzima, i siguran sam da ću jednog dana biti ovdje kao igrač“, zaključio je Ćorić.

Mladi tenisač je nedavno, u četvrtfinalu ATP turnira u Baselu, zabilježio i svoju najveću pobjedu kada je svladao jednog od najvećih igrača današnjice, Španjolca Rafaela Nadala.

Za dva dana Borna Ćorić napunit će 18 godina.

Izvor: Agencije