Ivanović novi selektor reprezentacije BiH

Ivanović je, između ostalih, vodio Barcelonu, Kahu Laboral i košarkašku reprezentaciju Švicarske (EPA)

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine imenovao je Duška Ivanovića za novog selektora reprezentacije te zemlje.

Ivanovića je na mjesto selektora predložio Stručni savjet Košarkaškog saveza, a potvrdu odluke za imenovanje crnogorskog stručnjaka dao je u srijedu Upravni odbor KSBiH.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Harun Mahmutović kaže da je reprezentacija Bosne i Hercegovine dobila vrhunskog trenera, kojeg nikada ne bi mogla platiti onoliko koliko on, zaista, vrijedi.

Trener godine u Španiji

“Mislim da smo dobili vrhunskog trenera, stručnjaka koji je vrh Evrope, ali koji je, prije svega, prepoznao kvalitet ove ekipe koju Bosna i Hercegovina ima i zato je došao da vodi našu selekciju. Mi nemamo dovoljno novca da bismo ga mogli platiti onoliko koliko on vrijedi i koliko je bio plaćen svih ovih godina, ali imamo ekipu, ponudili smo mu srce i dušu i prijateljski posao i on je pristao na to”, rekao je Mahmutović za Al Jazeeru.

Ivanović će u Bosnu i Hercegovinu doći krajem januara.

Kao igrač je nastupao za podgoričku Budućnost, Split, Gironu, Limoges i Fribourg Olympic, a kao trener je vodio Fribourg Olympic, Limoges, Saski Baskonia, Kahu Laboral i Barcelonu, te selekciju Švicarske.

Godine 2001. Ivanović je proglašen trenerom godine po izboru Udruženja košarkaških trenera Španije.

Izvor: Al Jazeera