Srpskoj košarkašici amputirana potkoljenica

Nataša Kovačević (gore lijevo) mlada je reprezentativka Srbije (Košarkaški savez Srbije)

Zdravstveno stanje srpske reprezentativke Nataše Kovačević, koja je u subotu doživjela tešku ozljedu noge u prometnoj nesreći u Mađarskoj, stabilno je te se očekuje da će idućeg tjedna biti prebačena u Srbiju, potvrdio je trener mlađih ženskih kategorija u Košarkaškom savezu Srbije, Zoran Kovačić nakon razgovora s njenim roditeljima.U slijetanju sa ceste preminuli su menadžer Peter Tapodi i trener Fuzy Akos, dok su liječnici Nataši Kovačević morali amputirati lijevu nogu do koljena.

Košarkašice Gyora, u kojoj igra Nataša Kovačević, putovale su u Sopron na pripremnu utakmicu, a do nesreće je došlo kada je vozač autobusa skrenuo sa ceste kako bi izbjegao izravan sudar s automobilom koji je prešao u suprotnu traku.


[Photo: AFP]

„Ona je trenutno u stabilnom stanju. Čuo sam se sa njenim roditeljima. Operacija je uspela i očekuje se da sledeće nedelje bude transportovana u Beograd“, rekao je trener Kovačić te dodao kako druga srpska košarkašica u redovima Gyora, Milica Ivanović nije teže ozlijeđena.

„Milici nije ništa. Malo je ugruvana, no nije teže povređena. Ona je izvukla Natašu iz autobusa“, rekao je Kovačić.

Savez će pomoći

Potpredsjednica Košarkaškog saveza Srbije, zadužena za žensku košarku, Ana Joković krenula je u Mađarsku kako bi posjetila ozlijeđenu košarkašicu, te je potvrdila da će nacionalni savez učiniti sve da joj pomogne.

„Na putu sam za bolnicu. Videćemo kakvo je stanje, jer čujem da je Nataša imala jake bolove. Savez će, zajedno sa državom, preduzeti sve što je potrebno da se mladoj košarkašici pomogne“, potvrdila je Joković.

Ministar Udovičić u posjetu

Ministar sporta i omladine u Vladi Srbije Vanja Udovičić potvrdio je da će država učiniti sve kako bi pomogla košarkašici Nataši Kovačević.

„Ovo je velika tragedija, pre svega za Natašu, kojoj je amputirana noga i njenu porodicu. Pred njom je sada težak period oporavka, ali nadam se da će uspeti da se izbori i oporavi. Uradićemo sve što možemo da pomognemo njoj i njenoj porodici da pravaziđu ovu veliku tragediju. To je najmanje što možemo i moramo da uradimo“, rekao je Udovičić.

Ministar Udovičić je otputovao u Gyor kako bi posjetio Natašu Kovačević, koja je operirana i njeno zdravstveno stanje trenutno je stabilno.

„Predstavnici Ministarstva sporta, spoljnih poslova i Košarkaškog saveza Srbije uključeni su i zajedno rade na svemu“, dodao je Udovičić.

Nataša Kovačević je rođena 1994. godine i prošla je sve reprezentativne selekcije, a ovog ljeta sudjelovala je na Europskom prvenstvu mladih u Turskoj, kao i prvenstvu svijeta za juniorke u Litvi. Prije Gyora igrala je za Partizan, Voždovac i Crvenu zvezdu.

Izvor: Agencije