Traže se posljednji putnici za Ligu prvaka

PSV će imati težak zadatak protiv Milana (EPA)

Kvalifikacije za najjače klupsko nogometno natjecanje – Ligu prvaka, stigle su do završnice, a u utorak i srijedu na programu su prve utakmice na 10 europskih terena koje će donijeti imena preostalih putnika za elitno društvo.

Najzanimljivije će biti u duelu starih znanaca s europskih terena – PSV Eindhovena i Milana, odnosno Fenerbahcea i Arsenala, no i regija će imati dva predstavnika – Maribor, koji prolaz traži protiv Plzena, i zagrebački Dinamo, koji će igrati protiv bečke Austrije.

Parovi play-offa

U utorak, 20. kolovoza igraju: Shakter Karagandy – Celtic, Lyon – Real Sociedad, Pacos Ferreira – Zenit i PSV Eindhoven – Milan.

Dan kasnije, u srijedu se sastaju: Dinamo Zagreb – Austrija, Fenerbahče – Arsenal, Lufogorets – Basel, Schalke 04 – PAOK i Steaua – Legija.

Arsenal je već na otvorenju sezone u engleskoj Premier ligi razočarao svoju publiku i doživio gromoglasne zvižduke nakon što ga je na Emirates stadionu s 3:1 porazila Aston Villa.

“Vjerujem da će naša sezona ovisiti o tome kako ćemo reagirati na ovaj poraz”, izjavio je Arsenalov menadžer Arsene Wenger nakon subotnjeg poraza, kojeg ne može oraspložiti ni činjenica da je i Fenerbahce također izgubio utakmicu na otvorenju turskog prvenstva.

Financijski primamljiva faza po skupinama

Kao i Arsenalu, i Milanu je prolaz u skupinu LP-a ključna stvar za financijsku sliku, no sedmerostruki europski prvaci sezonu počinju s liderom nizozemskog prvenstva PSV-om.

Ruski Zenit putuje u Portugal, na duel novom klubu u konkurenciju za LP – Pacosom de Ferreirom, škotski Celtic putuje u Kazahstan, na susret sa Shakterom iz Karagandyja, a još jedan zanimljiv susret odigrat će susjedi Lyon i Real Sociedad.

U ostalim susretima još igraju bugarski Ludogorets i Basel, Schalke 04 i solunski PAOK te rumunjska Steaua i varšavska Legija.

Pobjednici tih 10 susreta pridružit će se ekipama, njih ukupno 22, koje su se izravno kvalificirale u financijski unosnu fazu razigravanja po skupinama.

Ždrijeb je najavljen za 29. kolovoza u Monacu.

Izvor: Al Jazeera