LP: Partizan poražen u Razgradu

Saša Marković je postigao jedini gol za prvaka Srbije (EPA)

Nogometaši Partizana izgubili su u srijedu navečer u Razgradu od ekipe bugarskog prvaka Ludogoreca sa 2:1, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Meč je odigran pred 6.000 gledalaca na Ludogorec areni, a sudio je Grk Mihalis Kukulakis, prenosi Tanjug.

Partizan je pobijedio sam sebe u Razgradu. Izabranici Vuka Rašovića pružili su u određenoj mjeri bolju partiju, nego u dvomeču s armenskim Širakom, ali će se morati više potruditi za šest dana u revanšu u Beogradu.

Na početku prvog poluvremena “crno-beli” su imali vodstvo, ali je odbrana Partizana praktično poklonila dva gola rivalu.

Posebno je bio upečatljiv drugi gol bugarskog tima u 67. minuti, kada je odbrana Partizana stala, očekujući da golman Milan Lukač izbije jednu dubinsku loptu.

Najbrži je, međutim, bio Mihail Aleksandrov koji je zatresao mrežu i riješio pitanje pobjednika.

“So na ranu” prvaka Srbije bilo je isključenje Miloša Jojića zbog drugog žutog kartona u 84. minuti.

Terenska inicijativa

Bugarski prvak imao je terensku inicijativu u prvom poluvremenu, ali je Partizan prvi stigao do gola, poslije kontranapada u kojem je u 49. minuti najsnalažljiviji bio Saša Marković.

Ipak, radost “crno-belih” trajala je samo četiri minute, a onda je Brazilac Marcelinho iskoristio sporost Partizanove odbrane i donio izjednačenje.

U prvom dijelu meča čuvar mreže Partizana Lukač “skinuo” je zicer centarforu domaćih Romanu Bezjaku. Lukač je i u 88. minuti spasio Partizan uvjerljivijeg poraza, nakon što je odbranio udarac Epina.

Na taj način Lukač je, makar donekle, sačuvao nadu “crno-belih” da u revanšu mogu pobijediti i proći u četvrto kolo, mada će to s ovakvom igrom biti veoma teško.

U timu Partizana debitirao je Kamerunac Eric Djemba-Djemba, a na teren je ušao u 64. minuti zamijenivši Ninkovića.

“Crno-beli “su u Razgradu imali podršku blizu 300 navijača koji su stigli iz Srbije.

Slovenski Maribor igrao je neriješeno na gostovanju kod kiparskog Apoela.

Domaći su poveli golom Esmaela Goncalvesa u 21. minuti susreta, ali je poravnanje i povoljan rezultat u susret uzvratnog meča donio Brazilac Marcos Magno Morales Tavares.

Izvor: Agencije