Engleska Premier Liga na Al Jazeeri Sport

Premier Liga uskoro i na Al Jazeeri Sport (Getty Images)

Ekskluzivna prava na prenošenje svih 380 utakmica elitne skupine engleskog nogometa Al Jazeera će već od idućeg mjeseca imati na području Bliskog istoka te sjevera Afrike, odnosno u 23 države od Irana do Maroka.

„Sretni smo i ponosni što smo realizirali ovaj dogovor. Englesko prvenstvo je vrh nogometa i siguran sam kako će naši korisnici biti oduševljeni novom ponudom“, rekao je predsjednik Al Jazeere Sport Nasser al-Khelaifi.

Sklopljeni posao Al Jazeere Sport i tvrtke za prodaju televizijskih prava Media Partners & Silva pozdravio je i izvršni direktor Premier Lige Richard Scudamore.

„Izuzetno nam je drago poželjeti dobrodošlicu Al Jazeeri Sport kao novom partneru na Bliskom istoku i Sjeveru Afrike. Sretni smo što će naši brojni navijači u tom dijelu svijeta imati priliku pratiti sve naše utakmice“, poručio je Scudamore.

Tri nova HD programa

Već od prvog kola, koje je na programu 17. kolovoza, ljubitelji nogometa imat će priliku pratiti događanja u najpopularnijoj sportskoj igri na britanskom otoku na engleskom i arapskom jeziku.

Premier Liga najbogatija je u svijetu kad su prihodi od televizijskih prava u pitanju i znatno nadmašuje španjolske i njemačke rivale u prodaji svojih utakmica u inozemstvu.

Prihodi od prodaje prava na utakmice 20 klubova u iduće tri sezone procjenjuju se na 5,5 milijardi funti.

Al Jazeera Sport, koja ima 19 sportskih programa u regiji, lansirat će nova tri HD programa kako bi mogla prikazivati sve utakmice Premier Lige.

Izvor: Al Jazeera i agencije