Teška saobraćajna nesreća bivšeg NBA igrača

Blaylock (46) bio je prvi „pik“ na draftu 1989. godine kad ga je izabrao tim New Jersey Nets, da bi potom igrao za Atlanta Hawkse (AP)

Bivši All star bek košarkaške NBA lige Daron “Mookie” Blaylock bio je u kritičnom stanju u bolnici u petak navečer nakon što je njegov automobil prešao u drugu saobraćajnu traku i frontalno se sudario sa kombijem u predgrađu Atlante, objavila je policija.

Prilikom nesreće poginula je putnica u drugom vozilu, navode policijski izvori.

Blaylock se vozio u Jonesborou u petak kada je došlo do saobraćajne nesreće nakon koje je prebačen helikopterom u Medicinski centar Atlanta, kazao je glasnogovornik policije okruga Clayton Clarence Cox.

Šef policije Jonesboroa Franklin Allen rekao je kako je 43-godišnja Monica Murphy, putnica u kombiju, preminula u petak navečer.

Allen je dodao kako je njen muž, 41-godišnji Frankie Murphy, zadobio povrede članka i pušten je iz bolnice nakon primljene pomoći.

Blaylock je po dolasku u bolnicu stavljen na aparate za održavanje života, da bi potom kako navode lokalni mediji, bio skinut sa aparata jer mu se stanje popravilo.

“Historija napada”

Allen je za televizijsku stanicu WSB-TV iz Atlante kazao kako bivši košarkaš ima “historiju napada”, te da policija pokušava utvrditi zbog kakvog napada je došlo do sudara.

Blaylock (46) bio je prvi “pik” na draftu 1989. godine kad ga je izabrao tim New Jersey Nets.

Od 1992. do 1999. godine je nastupao za Atlanta Hawkse, nastupio u NBA All-Star utakmici 1994, dok mu je najbolja sezona u karijeri bila 1996-97 kada je imao prosjek od 17,4 poena i 5,9 asistencija po utakmici.

Za 13 sezona u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta, tokom kojih je igrao za New Jersey, Atlantu i Golden State Warriorse, imao je prosjek od 13,5 poena i 6,2 asistencije.

Izvor: Agencije