Hoeness ostaje predsjednik Bayerna

Poslije intenzivne diskusije, odlučeno je da u interesu kluba Uli Hoeness nastavi da obavlja funkciju predsjednika Bayerna, saopćio je njemački prvak (Reuters)

Njemački nogometni prvak Bayern iz Minhena saopćio je u ponedjeljak da Uli Hoeness ostaje predsjednik kluba, uprkos tome što je pod istragom zbog sumnje da je utajio porez, prenosi Tanjug.

Bayern navodi da se Hoeness izvinio i ponudio da se privremeno povuče sa funkcije do okončanja cjelokupnog pravnog slučaja, ali da ga je Nadzorni odbor kluba jednoglasno zamolio da ostane na dužnosti.

“Poslije intenzivne diskusije, odlučeno je da u interesu kluba Uli Hoeness nastavi da obavlja funkciju predsjednika Bayerna”, stoji u saopćenju finaliste Lige prvaka.

Sumnjive transakcije

Hoeness (61), bivši istaknuti igrač Bayerna i njemačke reprezentacije, pod istragom je njemačkih poreskih organa pošto je navodno sumnjivim transakcijama zaradio oko 20 miliona eura i stavio ih na tajni račun u jednoj švicarskoj banci, a da za tu sumu nije platio porez.

Poznati nogometaš je vlasnik jedne fabrike kobasica i ranije je potvrdio njemačkim medijima da je poreskim vlastima prijavio da posjeduje bankovni račun u Švicarskoj.

Bayern se u finalu Lige prvaka 25. maja na londonskom stadionu Wembley sastaje sa Borussijom iz Dortmunda i to je prvi put u historiji tog takmičenja da se za trofej bore dva njemačka kluba.

Izvor: Agencije