Riedle: Bayern kao u vrijeme Beckenbauera

Bayern će u subotnjem finalu Lige šampiona igrati protiv Borussije Dortmund (EPA)

Legendarni njemački reprezentativac Karl-Heinz Riedle rekao je da je oduševljen igrom i rezultatima Bayerna ove sezone i istakao da minhenski klub nije bio ovako dobar još od 70-ih godina prošlog stoljeća.

“Bez ikakve dileme, ovo je najbolji tim Bayerna koji sam vidio. Ovo je najbolja generacija još od 70-ih godina i Franza Beckenbauera, koja je tri puta zaredom bila evropski šampion.

Bili su sigurni da će savladati Barcelonu u polufinalu i uspjeli su u tome. Sada sa još više samopouzdanja dočekuju finale Lige šampiona”, kazao je Riedle njemačkim medijima.

Ogroman uspjeh

Bayern će u subotnjem finalu Lige šampiona igrati protiv Borussije Dortmund, ekipe u čijem dresu je Riedle prije 16 godina osvojio titulu prvaka Evrope.

“Za mnoge ljude Borussia nije favorit u subotu na Wembleyju. Ipak, niko ni prije 16 godina nije očekivao da osvojimo trofej. Plasman u finale je ogroman uspjeh za klub.

Imala je Borussia svojevremeno finansijske probleme, ali se posljednjih godina vratila na pravi put”, dodao je Reidle, koji je sa selekcijom Njemačke osvojio titulu prvaka svijeta 1990. godine.

Izvor: Al Jazeera