NBA: New York uvećao pobjednički niz

New York Knicks savladao Oklahoma City 125-120 (Reuters)

Carmelo Anthony je zabio 36 koševa uz 12 skokova, a J.R. Smith još 22 i gostujući New York je povećao svoj pobjednički niz na 12 utakmica, svladavši Oklahoma City 125-120.

Knicksi su se sada pomakli na dvije i po utakmice ispred Indiana Pacersa na drugom mjestu u Istočnoj konferenciji NBA.

New York je na korak od osvajanja svog prvog naslova u Atlantskoj diviziji od 1994, sa šest utakmica ispred drugoplasiranih Brooklyn Netsa i šest utakmica do kraja regularnog dijela sezone.

Kritična četvrtina

Russell Westbrook je “ubacio” 37 koševa uz 11 skokova i osam asistencija, dok je Kevin Durant dodao 27, a Thunderu je prekinut pobjednički niz od tri utakmice.

Oklahoma City je pala na utakmicu iza San Antonio Spursa u borbi za vodeće mjesto u Zapadnoj konferenciji.

New York je uhvatio 19 lopti u napadu i postigao 23 koša iz drugog pokušaja.

Osam od tih ofanzivnih skokova i osam od koševa iz drugog pokušaja realizirani su u kritičnoj zadnjoj četvrtini. OKC je imao samo dva skoka u napadu u zadnjih 12 minuta i dva koša iz drugog pokušaja.

Knicksi su napravili seriju od 10-2 u dvije minute pred kraj treće četvrtine i povećali prednost od jednog koša na devet, ali je Thunder odgovorio serijom od 16-6 u zadnjoj četvrtini koja ih je dovela na 105-104. I opet su poveli četiri minute prije kraja kada je Westbrook pogodio polaganje. No Knicksi su napravili seriju od 10-3 u sljedeće tri i po minute, što im je osiguralo pobjedu.

Chris Kaman je dao 26 koševa uz 11 skokova, a Shawn Marion je dodao 20 koševa i gostujući Dallas Mavericksi su sa 96-91 porazili Portland Trail Blazerse.

Mavericksi su s ovom pobjedom zadržali nadu da će ući u završnicu. Dallas je zaostaje za Utahom, koji je na osmom mjestu, dvije i po utakmice, a za Los Angeles Lakersiam dvije utakmice u borbi za zadnje mjesto u Zapadnoj konferenciji.

Rookie Will Barton je postigao 22 pogotka, najviše ove sezone, uz 13 skokova, a LaMarcus Aldridge 18 za Trail Blazers, koji su sada izgubili osam utakmica u nizu.

Smanjena prednost

Utah Jazz je došao do rijetke pobjede u gostima, svladavši Golden State Warriorse sa 97-90, zahvaljujući Mou Williamsu koji je zabio 25 koševa i Alu Jeffersonu koji je zabio 19 uz 12 skokova.

Utah je sada na pol utakmice ispred Los Angelesa u borbi za zadnje mjesto u Zapadnoj konferenciji koje vodi u doigravanje.

Warriorsi su mogli osigurati doigravanje da su pobijedili Jazz, ali je sada zbog ovog poraza njihova prednost od šest utakmica ispred Houstonc Rocketsa u borbi za šesto mjesto smanjena na samo jednu utakmicu.

Izvor: Agencije