Flacco najplaćeniji igrač u historiji NFL-a

Flacco je postao prvi quarterback koji je uspio osvojiti barem jedan Super Bowl u svojih prvih pet sezona provedenih u NFL-u (EPA)

Najkorisniji igrač (MVP) ovogodišnjeg Super Bowla, quarterback novih NFL prvaka Baltimore Ravensa Joe Flacco (28) postao je najplaćeniji igrač u historiji američkog nogometa nakon što je produžio ugovor s Ravensima na još šest godina za 120.6 miliona dolara, prenosi Hina.

Flacco je na listi najplaćenijih igrača u NFL-u pretekao quarterbacka New Orleans Saintsa Drewa Breesa koji je prošle godine potpisao na šest godina vrijedan ugovor od 120 miliona dolara.

“Nikada mi nije bio cilj biti ovako dobro plaćen, to samo dolazi s dobro obavljenim poslom. Moj cilj je uvijek osvojiti Super Bowl”, izjavio je Flacco.

Uspješan dodavač

Inače, Flacco je postao prvi quarterback koji je uspio osvojiti barem jedan Super Bowl u svojih prvih pet sezona provedenih u NFL-u, a u ovogodišnjem je doigravanju imao čak jedanaest dodavanja za touchdown bez da su mu protivnici ijednom uspjeli presjeći dodavanje.

U Super Bowlu u kojem su Ravensi sa 34-31 svladali San Francisco 49-erse, Flacco je uspješno izveo 22 od svojih 33 dodavanja za osvojenih 287 jardi.

U NFL je Flacco stigao 2008. godine sa univerziteta Delaware kao 18. izbor na draftu, te je u 80 odigranih utakmica u osnovnom dijelu sezone ostvario 63 pobjede, što je najveći broj pobjeda za nekog “quarterbacka” u posljednjih pet godina.

“Joe je veliki natjecatelj i vrlo je motiviran da postane najbolji igrač u ligi. Svjestan je toga da, bez obzira na naslov, imamo još mnogo toga za postići”, rekao je trener Ravensa John Harbaugh.

Izvor: Agencije