Đoković i Ferrer u finalu Pariza

Švicarski teniser izgubio meč uprkos pobjedi u prvom setu (EPA)

Najbolji srbijanski teniser Novak Ðoković plasirao se u finale Mastersa u Parizu, pošto je u subotu u prvom polufinalu savladao Švicarca Rogera Federera sa 4:6, 6:3, 6:2.

Prvi reket Srbije u prvom setu je prepustio inicijativu Federeru, ali je u nastavku pokazao svu raskoš svog teniskog “arsenala”, na koji Švicarac nije imao pravi odgovor.

Ðoković je u prvom dijelu meča neočekivano mnogo griješio, što je Federer iskoristio i prvi došao do breaka, a onda i do vodstva od 1:0 u setovima, prenosi Tanjug.

Đoković se našao u velikim problemima na početku drugog dijela igre, kad je Federer napravio break. Međutim, Đoković je zaigrao bolje i stigao do izjednačenja.

Nezaustavljivi udarci

Nastavio je sa pritiskom i vrlo brzo došao do 1:1, da bi potom rutinski došao do izjednačenja.

Ðoković je naglo pojačao brzinu i snagu udaraca, došavši rano do breaka. Švicarac je s druge strane slao sve slabije forhende.

Ðoković će se u nedjelju boriti za ukupno 40. titulu u karijeri protiv Španca Davida Ferrera, koji je u polufinalu savladao prvog nosioca, zemljaka Rafaela Nadala, sa 2:0 u setovima – 6:3, 7:5.

Srbijanac i Španac do sada su se sastajali 15 puta na ATP turnirima, a Ðoković je uspješniji i vodi sa 10:5.

Đoković i Federer u istoj grupi

Ranije u subotu u Londonu je obavljen ždrijeb grupa završnog ATP Mastersa osmorice najboljih tenisera svijeta, a u istoj grupi igrat će Novak Đoković i Roger Federer.

Đoković i Federer nalaze se u teškoj grupi u kojoj su još Argentinac Juan Martin Del Potro i Francuz Richard Gasquet, prenosi Hina.

U drugoj grupi su prvi igrač svijeta Rafael Nadal, David Ferrer, Čeh Tomas Berdych i Švicarac Stanislas Wawrinka. Masters u Londonu počinje 4. novembra.

Izvor: Agencije