Vonn ne isključuje povratak u Soeldenu

Amerikanka je u Svjetskom je kupu ostvarila ukupno 59 pobjeda (EPA)

Olimpijska pobjednica u spustu, američka skijašica Lindsey Vonn, ne isključuje mogućnost da se vrati takmičenjima na veleslalomu, koji će za Svjetski kup biti vožen na početku nove sezone 26. oktobra u austrijskom Soeldenu.

Amerikanka, koja je operirala desno koljeno nakon što je pokidala križne ligamente na Svjetskom prvenstvu u februaru u Schladmingu, ponovo je počela trenirati na snijegu prije mjesec dana u čileanskom Portillu.

“Napredujem sa svojim programom treniranja”, kazala je Vonn.

“Najprije sam otklonila svaku mogućnost da nastupim u Soeldenu, jer mi se to činilo nemogućim. Ali, sada mi treninzi u Čileu idu jako dobro, tako da se to čini mogućim.”

Skok u nepoznato

Šesterostruka pobjednica Svjetskog kupa u spustu (od 2008. do 2013. godine) namjeravala se najprije vratiti takmičenjima Svjetskog kupa u Beaver Creeeku, krajem novembra, gdje su na programu brze discipline.

“Nisam još testirala koljeno u uslovima utrke, to bi bio skok u nepoznato. Ipak, vjerujem da će sve proći dobro”, rekla je Vonn, dodavši da joj je koljeno “100 posto spremno”.

Kako bi se što bolje pripremila za Olimpijske igre u Sočiju u februaru iduće godine, američka skijašica je kazala da ne namjerava nastupati u slalomskim utrkama Svjetskog kupa.

Vonn je u Svjetskom kupu ostvarila 59 pobjeda i nedostaju joj još samo tri da sruši rekord koji drži Austrijanka Annemarie Moser-Proell.

Izvor: Agencije