Tito Vilanova se vratio na klupu Barce

Vilanovi je prije dvije sedmice operiran tumor pljuvačne žlijezde (Reuters)

Nogometaši Barcelone pobjedom su pozdravili povratak trenera Tita Vilanove na klupu savladavši u nedjelju navečer gradskog rivala Espanol sa 4:0, u utakmici 18. kola španske Primere.

Moćni Katalonci završili su posao već nakon pola sata igre, a među strijelcima bio je neuhvatljivi Lionel Messi, koji je postigao prvi gol u 2013. poslije rekordnih 91 u minuloj godini.

Strijelci za Barcu bili su Xavi u 10, Pedro u 15. i 27, Messi u 29. minuti iz penala.

Barcelona je briljirala u prvom poluvremenu i pred oko 76.000 navijača potvrdila da ne namjerava stati u silovitom naletu ka osvajanju titule.

Barca je zabilježila 17. pobjedu ove sezone od 18 utakmica i novim uspjehom Katalonci su ponovo otišli na plus 16 bodova u odnosu na najvećeg rivala, madridski Real.

‘Hrabar i pun snage’

Nakon neriješenog duela (1:1) s Mallorcom, drugoplasirani madridski Atletico se sada nalazi 11 bodova iza Barcelone.

Vilanovi je prije dvije sedmice operiran tumor pljuvačne žlijezde.

“Tito je i dalje na terapijama, ali se on dobro osjeća, hrabar je i pun snage, što je najvažnije od svega”, rekao je u subotu pomoćni trener Barcelone Jordi Roura.

Vilanova, koji je prvi put operiran u novembru 2011. godine, odlično je predvodio Barcelonu u prvom dijelu ove sezone, kada je tim ostvario 15 pobjeda u 16 utakmica.

Ranije je iz Barcelone saopćeno da će tretman kombiniranog liječenja hemoterapijom i zračenjem trajati šest sedmica.

Izvor: Agencije