Kličko previsoka prepreka za Charra

Kličko: "Razočaran sam ishodom, jer sam želio da do pobjede dođem nokautom" (EPA)

Ukrajinski bokser Vitalij Kličko odbranio je titulu prvaka u teškaškoj kategoriji po WBC verziji u Olimpijskoj dvorani u Moskvi.

Kličko je u četvrtoj rundi snažnim aperkatom razbio arkadu svom izazivaču, Nijemcu Manuelu Charru, a sudija je odmah nakon tog događaja prekinuo meč.

Iako je Charr najavljivao kako će poslati Ukrajinca u penziju, Kličko se pokazao kao previsoka prepreka za mladog Nijemca.

Kličko je dominirao od starta meča, 27-godišnji Charr nije uspijevao nametnuti svoj stil i da meč nije prekinut zbog povrede, Kličko bi vjerovatno meč završio nokautom.

Želio pobjedu nokautom

Međutim, od toga nije bilo ništa, Ukrajinac je upisao 45. pobjedu u profesionalnom ringu (dva poraza), dok je za Charra ovo prvi poraz nakon 21 uzastopne pobjede (11 nokautom).

“Želio bih se zahvaliti svima koji su gledali ovaj meč. Razočaran sam ishodom, jer sam želio da do pobjede dođem nokautom. Charr je bio spreman da nastavi, ali su ljekari odlučili da ne dovode u pitanje njegovo zdravlje“, rekao je Kličko.

Kličku je ovo deveti uzastopni put da je odbranio titulu, a neporažen je od 2008. godine kada je odlučio vratiti se u ring.

Jedan od trojice bodovnih sudaca na ovom meču bio je Predrag Aleksić iz Crne Gore.

Ostala dvojica bila su Nobuaki Uratani (Japan) i John Keane (Engleska).

Izvor: Agencije