Normalni treninzi Nadala za mjesec dana

Nadal se neće vraćati na teren sve dok ne bude 100 posto zdrav (Reuters)

Ljekar Teniskog saveza Španije (RFET) Angel Ruiz-Cotorro izjavio je u srijedu kako bi se Rafael Nadal mogao vratiti punom treningu već za mjesec dana uz intenzivnu fizioterapiju i laserske tretmane lijevog koljena.

Nadal, trenutno treći teniser svijeta, posljednji je susret odigrao još 28. juna kada je u drugom kolu Wimbledona izgubio od Čeha Lukasa Rosola, a potom je zbog bolova u koljenu morao otkazati nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, te na US Openu.

U ponedjeljak je izjavio kako će morati pauzirati još dva mjeseca zbog povrede ligamenata.

„Operacija definitivno više ne dolazi u obzir. Tokom narednih mjesec dana intenzivno ćemo se baviti fizioterapijom kombinirano s hidroterapijom i laserom, a onda ćemo vidjeti kakav će biti napredak“, rekao je Ruiz-Cotorro.

„Ako će biti pozitivan, Nadal bi već za mjesec dana mogao normalno trenirati, a za dva mjeseca bi tetiva trebala biti u normalnom stanju. No, glavni je cilj da tetiva vrati svu snagu”, kazao je doktor koji smatra kako ova povreda ne bi trebala mučiti Nadala do kraja njegove karijere.

On je naveo da se španski as neće vraćati na teren sve dok ne bude 100 posto zdrav.

„Rafa bi na teren mogao i za mjesec dana, ali to nije cilj. Želja je da se vrati sa istom snagom koju je imao”, istakao je Ruiz-Cottoro.

„On želi, kad se vrati, igrati u kontinuitetu. Naravno da je teško propuštati velike turnire, ali u ovom trenutku najvažnije je da se oporavi.“

Izvor: Agencije