Schumacher i Vettel predvode ‘Trku šampiona’

Legendarni Schumacher se nada da će u tandemu sa Vettelom nastaviti pobjednički niz (EPA)

Organizatori “Trke šampiona”, koja se ove godine održava u Bangkoku, objavili su da će sedmerostruki prvak Formule 1 Michael Schumacher i njegov zemljak, aktuelni prvak najbržeg cirkusa, Sebastian Vettel, kao tandem predstavljati Njemačku na ovoj trci.

Učesnici događaja su pobjednici raznih motosportova koji se nadmeću u identičnim automobilima. Ovogodišnja trka će se održati 15. i 16. decembra na stadionu tajlandske nogometne reprezentacije, Rajamangala Stadiumu.

Ova trka se prethodne dvije godine održavala u Dizeldorfu u Njemačkoj, da bi ove godine debitirala na pekinškom olimpijskom stadionu “Ptičije gnijezdo”.

Nastavak niza

Schumacher i Vettel će kao njemački tandem pokušati osvojiti “Trku nacija”, koja u zadnjih pet godina čini prvi dio ovog sportskog događaja.

“Nisam se prije utrkivao na Tajlandu, tako da će ovo biti zanimljiv dodatak mojim putovanjima u svijetu motosporta”, kazao je Schumacher.

“Naravno, ovo znači da ekipa Njemačke neće imati prednost domaćeg terena kao prethodne dvije godine, ali Seb i ja smo bili dosta dobri u Londonu i Pekingu, tako da se nadam da nas ovo neće spriječiti da nastavimo naš pobjednički niz. Utrkivanje na stadionu je fantastično i potpuno je drugačije iskustvo za nas vozače da čujemo navijače koji su blizu. I, naravno, svi smo profesionalci i kada se spusti vizir na kacigi mi svi želimo da pobijedimo”, rekao je Schumacher.

Izvor: Agencije