Criscito sretan i tužan zbog odluke Suda

Criscito se nada da će dobrim igrama u Zenitu zaslužiti novi poziv u reprezentaciju (AFP)

Italijanski Istražni sud je u utorak odustao od tužbe protiv nogometaša Domenica Criscitoa, koji je bio osumnjičen za namještanje utakmica, zbog nedostatka dokaza.

Italijanski nogometni reprezentativac Criscito rekao je da je istovremeno sretan i ljut što je Sud, zbog nedostatka dokaza, obustavio istragu protiv njega zbog navodnog namještanja utakmica.

Criscito je zbog te istrage ostao bez mjesta u timu za Evropsko prvenstvo, na kojem su Azuri stigli do finala.

“Ovo je lijep dan za mene, sretan sam zbog odluke Suda. Istovremeno sam i dalje ljut, jer sam zahvaljujući tim optužbama propustio EP. Ipak, neću tražiti obeštećenje, jer pokušavam da se na normalan način izborim sa situacijom”, rekao je stoper ruskog šampiona Zenita.

Selektor Italije Cesare Prandelli u junu je uvrstio Criscitoa na konačan spisak igrača za EP, a potom ga je izbrisao nakon što su policajci upali u sobu igrača u trening centru Coverciano kod Firence.

Zenit prioritet

Criscito je bio osumnjičen da je u maju 2011. godine, kao igrač Genoae, učestvovao u namještanju prvenstvene utakmice sa Sampdorijom.

Pored Criscitoa, zbog nedostatka dokaza, optužbi su oslobođeni Dario Dainelli, Omar Milanetto i Rodrigo Palasio.

Nogometni savez Italije (FIGC) i selektor Prandelli više puta su ponovili da izostavljanje Criscitoa sa spiska za EP ne znači i priznanje krivice.

“Zašto me onda sada ne pozovu u ekipu? Zaista ne znam, ali trenutno sam koncentriran na Zenit. Možda ću ponovo izboriti mjesto u reprezentaciji ako budem igrao dobro u klubu”, zaključio je Criscito.

Izvor: Agencije