Gill: Rooney definitivno nije na prodaju

Rooney: Zbog povrede će pauzirati dva mjeseca (AFP)

Wayne Rooney neće napustiti Manchester United, potvrđeno je iz kluba, čime su prekinute špekulacije o odlasku engleskog nogometnog reprezentativca sa Old Trafforda ovog ljeta.

Mediji su počeli izvještavati o skorom odlaska Rooneya, nakon što napadač nije započeo meč protiv Fulhama, dok je njegovo mjesto zauzeo Holanđanin Robin van Persie.

Rooney je u igru ušao u drugom poluvremenu, ali je ranije morao napustiti teren zbog povrede, zbog koje će pauzirati dva mjeseca.

‘Veliki igrač’

„Wayne definitivno nije na prodaju i kategorično mogu reći da nikada o tome nije ni bilo govora“, izjavio je izvršni direktor „Crvenih đavola“ David Gill.

„On je pod ugovorom s nama i sastavni je dio tima. Wayne je veliki igrač koji se, nažalost, povrijedio, ali će se vratiti.“

Gill je nagovijestio da će menadžer Alex Ferguson, zbog konkurencije u napadu, sada morati više rotirati svoje zvijezde.

„Rooney nije započeo utakmicu zbog određenog razloga. Ferguson je odabrao najbolji tim da pobijedi u utakmici i to je sve“, kazao je Gill.

„On je uspješan menadžer i bit će rotacija u timu i u narednom periodu. Van Persie je pokazao želju za igrom u dresu Uniteda. S njim, te sa Shinji Kagawom, Nickom Powellom, Alexanderom Buttnerom i Angelom Henriquezom, prilično smo se osvježili.“

Izvor: Agencije