Eusebio pretrpio moždani udar na EURO-u

Eusebio je četvrtfinalni meč protiv Češke gledao iz svečane lože stadiona u Varšavi zajedno sa Luisom Figom (Getty Images)

Legenda portugalskog i evropskog nogometa Eusebio (70) pretrpio je moždani udar tokom svog boravka na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini i trenutno se nalazi na liječenju u bolnici Luz u Lisabonu, javili su bolnički izvori.

„Testovi su pokazali kako je Eusebio 24. juna pretrpio moždani udar. Sada je pri svijesti, lucidan i reagira na okolinu, te je pušten s odjela intenzivne njege. Njegova je porodica uz njega, a prijatelji ga posjećuju. U bolnici će ostati do daljnjeg pod stalnim nadzorom“, objavio je direktor bolnice Jose Roquette.

Eusebio je prebačen avionom iz Poljske u Portugal u srijedu.

U posljednjih šest mjeseci Eusebio je čak četiri puta hospitaliziran zbog raznih zdravstvenih poteškoća, među kojima su upala pluća i bolovi u vratu, te su ga ljekari savjetovali da se podvrgava redovnim pregledima.

Tokom EURO-a Eusebio je bio s portugalskom reprezentacijom, a četvrtfinalni susret protiv Češke je gledao iz svečane lože stadiona u Varšavi u društvu još jednog velikana portugalskog nogometa, Luisa Figa.

Izvor: Agencije