Guardiola nije razočaran nakon poraza

Drogba: Svi oni koji pričaju da sam star sinoć su mogli vidjeti da nisam za otpis (EPA)

Trener aktuelnog evropskog prvaka Barcelone Pep Guardiola nije bio previše razočaran nakon poraza u srijedu navečer od Chelsea (0:1) i uvjeren je kako je njegova ekipa puno bolja, te da zaslužuje prolaz u finale nogometne Lige prvaka.

„Imali smo 24 udarca prema suparničkom golu, dva puta smo uzdrmali okvir, no nismo uspjeli postići pogodak. Kada protivnik igra sa 10 igrača u svom kaznenom prostoru, nije lako dati gol. Pokušavali smo pronaći put do suparničke mreže, ali nije išlo“, kazao je Guardiola.

„Ne želim suditi o njihovom načinu igre i pristupu. Chelsea je iskusna ekipa, protiv koje je teško igrati na Stamford Bridgeu.“

Šef struke Katalonaca smatra kako će u revanšu biti izazov nadoknaditi jedan gol zaostatka i uvjeren je kako njegov tim može do finala.

„Morat ćemo ponovo stvarati prilike, ali i postizati golove. Ispred nas je izazov i zadatak koji možemo ostvariti i na koji smo spremni.“

Odbrambeni igrač njegovog tima Dani Alves verbalno se sukobio u jednom londonskom hotelu s dvojicom navijača katalonskog kluba koji su zatražili autogram Lionela Messija.

James McWatt (19) i Steve Carruthers (21) su odsjeli u istom hotelu kao i Barcelona i uoči utakmice protiv Chelseaja na hodniku su zamolili Messija da im se potpiše na Barcin dres. U tom trenutku naišao je Alves koji je počeo vikati na dvojicu mladića, a potom je pozvao policiju kako bi izbacila ‘uljeze’.

„Messi se baš spremao potpisati na dres kada ga je Alves povukao za ruku i počeo se derati. Potpuno je poludio. Ubrzo je došla policija koja nas je izvela van. Nismo bili pijani, niti smo se ponašali nepristojno. Bilo smo uzbuđeni što smo upoznali Messija, no ovaj incident je uništio moje poštovanje prema Barceloni“, kazao je McWatt.

Gol za kritičare

Jedini gol u srijedu navečer postigao je napadač engleskog premierligaša Didier Drogba, koji je poručio da pobjednički pogodak protiv Barcelone posvećuje kritičarima koji su mu poručili da je prestar za vrhunski nogomet.

„Svi oni koji pričaju da sam star sinoć su mogli vidjeti da nisam za otpis. Ispred mene su još dvije ili tri godine vrhunskog nogometa“, kazao je 34-godišnji reprezentativac Obale Slonovače.

Nakon što su „Plavci“ u prvom susretu polufinala Lige prvaka pobijedili Barcelonu 1:0, Drogba je uvjeren kako mogu do finala.

„Vjerujem da i u Barceloni možemo postići jedan gol“, dodao je.

Drogba je priznao da je njegova ekipa u prvoj utakmici imala mnogo sreće, jer je Barcelona propustili nekoliko sjajnih prilika.

„To je nogomet, naporno smo radili da bi došli do pobjede“, zaključio je napadač koji je za londonski klub odigrao 336 utakmica i postigao 155 golova.

Revanš susret Barcelone i Chelseaija na Camp Nou je u utorak, 24. aprila.

Izvor: Agencije