Balotelli se izvinio zbog crvenog kartona

Balotelli se javno izvinio za ponašanje i isključenje na prvenstvenoj utakmici sa Arsenalom (EPA)

Nogometaš engleskog premijerligaša Manchester Cityja, Mario Balotelli, u utorak se javno izvinio za ponašanje i isključenje na prvenstvenoj utakmici sa Arsenalom koja je odigrana proteklog vikenda.

Izvinjenje italijanskog napadača došlo je samo dan nakon što je to od njega zatražio selektor reprezentacije Italije Cesare Prandelli.

Nogometaš „Građana“ bi zbog čestih problema na terenu, ali i van njega, mogao propustiti Evropsko prvenstvo koje će ove godine biti održano u Poljskoj i Ukrajini.

„Žao mi je zbog svega što se desilo, znam da sam razočarao navijače Cityja, a pogotovo menadžera Roberta Mancinija. Njega zaista mnogo poštujem i vrlo mi je drag. Stvarno želim igrati za reprezentaciju, ali sam u nedjelju napravio glupost“, prenio je Balotellijeve riječi njegov agent Mino Raiola italijanskim medijima.

Glupi potezi

Manchester City je u nedjelju izgubio od Arsenala sa 0:1 i ekipi Roberta Mancinja ostale su još samo teoretske šanse za osvajanje titule.

„Već sam propustio nekoliko reprezentativnih akcija zbog nekih glupih poteza. Ne želim to ponoviti, nadam se da ću biti na okupljanju reprezentacije u aprilu. Vidjet ćemo kakva će biti kazna za isključenje. Na kraju sezone moram sjesti i razgovarati sa čelnicima Cityja o svojoj budućnosti u klubu“, poručio je Balotelli.

Selektor Italije Prandelli poznat je po tome što ne tolerira igrače koji imaju problem sa disciplinom. Tako je Balotelli u februaru preskočio prijateljski meč sa SAD-om zbog suspenzije u klubu.

Reprezentacija Italije na EURO-u će igrati u grupi C sa selekcijama Španije, Republike Irske i Hrvatske.

Izvor: Agencije