Kostelić u Schladmingu vozi samo slalom

Kostelić je vodeći u poretku slalomaša sa 610 bodova, 50 više od Austrijanca Marcela Hirschera (EPA)

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić odlučio je u završnici Svjetskog kupa u alpskom skijanju u austrijskom Schladmingu voziti samo slalom koji je na rasporedu u nedjelju.

„Nama je u ovom trenutku najvažnija samo jedna disciplina i zato smo se odlučili da nećemo nastupiti u veleslalomu. Mislim da ne bi bilo koristi od nastupanja u drugim disciplinama, posebno ne u ovakvom stanju“, kazao je Kostelić na konferenciji za novinare.

„Isključivo mi je važan slalom“.

Hrvatski skijaš je na konferenciji za novinare rekao da ga u ovih par dana, od posljednje utrke u Kranjskoj Gori, gotovo ne boli ništa.

„Leđa smo sredili. Koljeno još uvijek malo boli ali u granicama normalnog“, dodao je.

Što se tiče situacije u slalomu, Kostelić je kazao kako za njega nema velikog pritiska jer ima prednost u toj disciplini.

„Trebam samo odvoziti solidnu utrku. Ne kao u Kranjskoj Gori. Branit ću ovu prednost i mislim da sam spreman za to“, smatra Hrvat.

„Poslije Kranjske Gore smo vidjeli da ne mogu loviti zaostatak pa smo se usredotočili samo na ovo“.

Borba u Svjetskom kupu

Kostelić nije vozio prve dvije utrke završnice Svjetskog kupa u Austriji – spust i superveleslalom.

U poretku slalomaša, hrvatski je skijaš vodeći sa 610 bodova, 50 ispred Austrijanca Marcela Hirschera (560) i 56 ispred trećeplasiranog Šveđanina Andrea Myhrera.

Kostelić je u Generalnom poretku Svjetskog kupa na četvrtom mjestu sa 1.064 bodova, 266 manje od Švicarca Beata Feuza, 191 manje od Hirschera i 67 manje od trećeplasiranog Norvežanina Aksela Lunda Svindala.

Sa svojim prvim postoljem u karijeri u super G-ju, Hirscher se u četvrtak u Generalnom poretku približio na 75 bodova Feuzu uoči dvije finalne utrke sezone – veleslaloma i slaloma u Schladmingu gdje austrijski skijaš ima veće šanse od Švicarca.

Izvor: Agencije