Novi problemi hazardera Villas-Boasa

Cole, koji je ušao sa klupe, spasio Chelsea od težeg poraza (AFP)

Hazarderska odluka Andrea Villas-Boasa da na klupi ostavi Franka Lamparda, oporavljenog Ashleyja Colea i Fernanda Torresa, izjalovila mu se na spektakularan način kada je njegov Chelsea, na gostovanju, pretrpio poraz od Napolija (1:3) u utorak navečer i tako pojačao špekulacije oko budućnosti portugalskog stručnjaka.

Poraz engleskog tima u utakmici prvog kola osmine finala Lige evropskih prvaka u Napulju doveo ga je veoma blizu eliminacije iz ovog elitnog takmičenja, a ujedno je riječ o petom uzastopnom meču u kojem tim sa Stamford Bridgea nije osjetio slast pobjede.

Sa Arsenalom koji će na svom terenu, narednog mjeseca, pokušati prevazići deficit od 0:4 iz prvog sraza sa Milanom, Engleskoj prijeti velika opasnost da, po prvi put od 1996. godine, nema predstavnika u četvrfinalu.

Chelsea ima bolje šanse da na svom terenu 14. marta anulira zaostatak za Napolijem, a za to trebaju zahvaliti Coleu koji je ušao u igru umjesto povrijeđenog Josea Bosingwe i „izbio“ loptu sa gol-linije svojega gola.

Loš početak dana

Pitanje da li će Villas-Boas biti na klupi Chelseaja do meča sa italijanskom ekipom u Londonu je tema žestokih debata u engleskim medijima tokom srijede, a neki od njih navode kako je ostavio poznate igrače na klupi zbog borbe za moć u svlačionici.

Iako sa sigurnošću govori o svom trogodišnjem planu da podmladi tim Chelseaja, njegov šef-milijarder Roman Abramovič nije poznat po trpljenju neuspjeha.

„Špekulacije će se nastaviti sve dok ne napravimo rezultate. Moramo riješiti probleme u odbrani, moramo se na to koncentrirati i popraviti realizaciju“, izjavio je 34-godišnji Portugalac.

Srijeda je loše počela za Chelsea jer je objavljeno da će kapiten John Terry biti podvrgnut operaciji koljena i vjerovatno će pauzirati šest do osam sedmica.

Izvor: Agencije