Lindsey Vonn mali globus u superkombinaciji

Vonn je osvojila mali kristalni globus u toj disciplini, treću sezonu zaredom, sa samo odvožene dvije utrke, kao što je bilo i 2010. godine (Reuters)

Američka skijašica Lindsey Vonn osvojila je mali kristalni globus u superkombinaciji, nakon što je trka u toj disciplini, koja se trebala voziti u ruskom Sočiju, u nedjelju otkazana zbog snijega, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

Zbog toplog vremena i snijega koji je pao tokom noći, staza nije bila takva da bi se na njoj mogla održati trka.

Osim toga, ta superkombinacija neće biti pomaknuta za neki kasniji datum, zbog ionako prenatrpanog kalendara za ostatak sezone.

Amerikanka, koja dominira i u ukupnom poretku skijašica za Svjetski kup, već je osvojila mali kristlani globus u spustu dan ranije.

Tako je Vonn, koja je bila vodeća u poretku skijašica u superkombinaciji, osvojila mali kristalni globus u toj disciplini, treću sezonu zaredom, sa samo odvožene dvije utrke, kao što je bilo i 2010. godine.

Vonn ima 180 bodova, Slovenka Tina Maze je druga sa 125, a Austrijanka Nicole Hosp treća sa 120 bodova.

Amerikanka, koja dominira i u ukupnom poretku skijašica za Svjetski kup, već je osvojila mali kristlani globus u spustu dan ranije, što joj je peti put u toj disciplini.

Trenutni poredak u Svjetskom kupu: 1. Lindsey Vonn (USA) 1.442, 2. Tina Maze (SLO) 994, 3. Maria Hoefl-Riesch (NJEM) 956, 4. Elisabeth Görgl (AUT) 799, 5. Anna Fenninger (AUT) 723, 6. Julia Mancuso (USA) 662, 7. Marlies Schild (AUT) 659, 8. Tina Weirather (LIH) 513, 9. Kathrin Zettel (AUT) 473, 10. Viktoria Rebensburg (NJEM) 448…

Izvor: Agencije