NBA: Miami bez poraza na domaćem terenu

Sa 34 koša, Wade (lijevo) je bio najučinkovitiji igrač Miamija (Reuters)

Aktuelni NBA prvak Miami Heat nadoknadio je razliku od 14 koševa u subotu i na kraju pobijedio Brooklyn Netse 102-89, te tako zadržao svoj savršeni omjer pobjeda i poraza na domaćem terenu ove sezone.

Gubeći u trećoj četvrtini, Miami je pojačao igru i nadigrao Netse (11-5), zahvaljujući Dwyane Wadeu, koji je zabio 34 koša i LeBronu Jamesu, čiji je učinak iznosio 21 koš, devet skokova i šest asistencija.

Ray Allen, koji je ušao u igru s klupe, zabio je 13 koševa, a Norris Cole 12.

To je dvanaesta uzastopna pobjeda za Miami nad Netsima.

Kod Netsa je sedam igrača imalo dvocifreni učinak, na čelu s Andrayem Blatcheom, koji je zabio 20 koševa, ali Brooklyn nije uspio držati korak s Miamijem u zadnjem dijelu utakmice.

Kod rezultata 73-65 za Netse, Heat je okrenuo igru serijom od 8-0 i izjednačio, nakon čega je poveo nakon Wadeovog zakucavanja 2:31 minute prije kraja treće četvrtine.

Heat vodi u Istočnoj konferenciji s 12 pobjeda i tri poraza i popravio je svoj omjer pobjeda i poraza na domaćem terenu na 8-0, s tim da je u subptu prvi put ubacio više od 100 koševa u tih osam pobjeda.

Pobjeda Spursa

I San Antonio Spursi su nadoknadili razliku od 13 koševa te počeli zadnju četvrtinu izjednačeni da bi na kraju pobijedili Memphis Grizzliese 99-95 nakon produžetka. Grizzliesi su vodili i 14 koševa u utakmici.

Tony Parker je predvodio Spurse sa 30 koševa, šest asistencija i četiri skoka. Tim Duncan je postigao 27 pogodaka uz 15 skokova i četiri asistencije.

Grizzliesi su nadigrali Spurse s 12 koševa u trećoj četvrtini i stvorili veliko vodstvo, ali u zadnjoj četvrtini nisu nastavili takvu igru. Kod Memphisa je Marc Gasol bio najučinkovitiji sa 20 pogodaka i osam skokova. Mike Conley je zabio 18 uz 12 asistencija za Grizzliese.

Na utakmici Portland Trail Blazersa i Cleveland Cavaliersa, Nicolas Batum je pogodio tricu iz desnog ugla 0,2 sekunde prije kraja drugog produžetka za konačnu pobjedu Portlanda od 118-117.

Kod Portlanda, naučinkovitiji je bio rookie Damian Lillard sa 24 pogodaka i 11 asistencija, dok je Batum dodao 22 koša uz sedam skokova.

Alonzo Gee je zabio 22 koša za Cleveland, dok je centar Anderson Varejao “ubacio” 19 koševa uz čak 17 skokova i pet asistencija. U dva petominutna produžetka je bilo devet izmjena vodstva i šest izjednačenja.

Izvor: Agencije