Osim napušta Nogometni/ Fudbalski savez BiH

Osim se nije kandidirao ni za jednu od funkcija u N/ FS BiH (AFP)

Legenda bosanskohercegovačkog nogometa Ivica Osim krajem godine odlazi sa funkcije predsjednika Komiteta za normalizaciju Nogometnog/ Fudbalskog saveza (N/ FS) Bosne i Hercegovine.

On neće imati neku drugu funkciju u strukturama nogometne organizacije. Ovu odluku Osim je saopćio u intervjuu u četvrtak Radiju Bosne i Hercegovine.

Prije godinu i po dana, kada je bio suspendiran N/ FS BiH, klubovi i reprezentacija, Svjetska (FIFA) i Evropska nogometna asocijacija (UEFA) su imenovale Osima za predsjednika Komiteta za normalizaciju N/ FSBiH.

Učinjeno potrebno

“Ja smatram da je učinjeno ono što je trebalo učiniti. Skinuta je suspenzija, uspjeli smo omogućiti reprezentaciji i klubovima da se takmiče. Također, uspjeli smo stabilizirati finansijsku situaciju u Savezu”, istakao je Osim.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je uspješno startala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (SP) i stekla šanse za odlazak u Brazil 2014. godine.

Prilikom nedavne posjete N/ FS BiH, Michel Platini, predsjednik UEFA-e, odao je priznanje i podršku Komitetu za normalizaciju, kao i njegovom prvom čovjeku Ivici Osimu.

Platini je rekao da je nogometna organizacija Bosne i Hercegovine spašena od propasti.

Skupština N/ FS BiH, na kojoj će biti izabran predsjednik i dva potpredsjednika te Izvršni odbor, bit će održana 13. decembra.

Osim se nije kandidirao ni za jednu od ovih funkcija.

Izvor: Agencije