Premier liga: Chelsea službeno tužio sudiju

Podnešena je službena pritužba delegatu Premier lige zbog jezika kojeg je sudija koristio na utakmici kada se obraćao dvojici igrača Chelseja (Getty Images)

Chelsea je podnio službenu pritužbu protiv sudije Marka Clattenburga zbog “neodgovarajućeg jezika” korištenog na utakmici 9. kola engleskog prvenstva protiv Manchester Uniteda, a koju je klub sa Stamford Bridgea izgubio rezultatom 2:3.

“Podnijeli smo službenu pritužbu delegatu Premier lige zbog jezika kojeg je sudija koristio na utakmici kada se obraćao dvojici naših igrača u dva odvojena incidenta na utakmici protiv Uniteda”, piše u saopćenju Chelsea.

Prema pisanju engleskih medija, jedan od spomenutih igrača Chelsea je Nigerijac John Obi Mikel. Kako piše Daily Telegraph, Mikel optužuje Clattenburga da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi.

U nedjelju je Manchester United nanio prvi poraz Chelseu ove sezone u engleskom prvenstvu i to na Stamford Bridgeu, a utakmicu su obilježile dvije greške sudije: isključenje Fernanda Torresa nakon drugog upozorenja za simuliranje i neponištavanje zadnjeg gola za Manchester, kojeg je Hernandez zabio iz ofsajda.

Nakon ove šokantne prvenstvene utakmice, ova dva kluba u srijedu igraju utakmicu Liga kupa u Londonu.

Izvor: Agencije