Marlies Schild najbrža u slalomu na Sljemenu

U redoslijedu slalomašica Marlies Schild ima maksimalnih 500 bodova (Pixsell)

Austrijanka Marlies Schild po četvrti je put u karijeri pobjednica slaloma skijašica za Svjetski kup na zagrebačkom Sljemenu.

Naslovima iz 2006, 2007. i 2011. godine, ona je dodala i ovogodišnju krunu “Snježne kraljice” sa čak 1.40 sekundi boljim vremenom od druge Slovenke Tine Maze te 2.27 sekundi od treće sunarodnjakinje Michaele Kirchgasser.

Slalom na Sljemenu bio je peti ove sezone u Svjetskom kupu, a svih pet dobila je Marlies Schild, prenosi Hina.

Austrijanka sada ima 32 slalomske pobjede u Svjetskom kupu u karijeri, samo dvije manje od Švicarke Vreni Schneider, koja je sa 34 slalomske pobjede vodeća na listi slalomskih pobjednica svih vremena.

Najbolja hrvatska skijašica svih vremena Janica Kostelić se sa 20 pobjeda u slalomu nalazi na četvrtom mjestu, ispred nje još je i Švicarka Erika Hess sa 21 uspjehom.

Austrijanka sada ima 32 slalomske pobjede u Svjetskom kupu u karijeri, samo dvije manje od Švicarke Vreni Schneider.

Trku na Sljemenu u utorak pratilo je oko 8.000 gledatelja.

U redoslijedu slalomašica Marlies Schild ima maksimalnih 500 bodova, slijede Tina Maze sa 287 i Michaele Kirchgasser sa 205 bodova.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodeća je Amerikanka Lindsey Vonn, koja je zauzela deveto mjesto na Sljemenu, sa 641 bodom, druga je Marlies Schild sa 540, a treća Tina Maze sa 390 bodova.

Izvor: Agencije