Hoefl-Riesch otvara “Snježnu kraljicu”

Treća će sa startne kućice krenuti Slovenka Tina Maze (Getty Images)

Aktuelna ukupna pobjednica Svjetskog kupa i „Snježna Kraljica“ iz 2009. Nijemica Maria Hoefl-Riesch prva će startati na današnjem, osmom izdanju FIS ženskog slaloma na Sljemenu, a iza nje, kao druga, najbolja slalomašica svijeta i trostruka pobjednica Sljemena Austrijanka Marlies Schild, odlučio je javni ždrijeb na Trgu Bana Jelačića.

Ždrijeb je tako htio da kao prve dvije utrku započnu bivše pobjednice, treća će sa startne kućice krenuti Slovenka Tina Maze, a kao četvrta dvostruka pobjednica Sljemena Finkinja Tanja Poutiainen.

Startni broj pet dobila je Slovakinja Veronica Zuzulova, koja je na tečnom hrvatskom zamolila navijače da u odsustvu hrvatskih skijašica navijaju za nju, a kao šesta i sedma najjaču jakosnu grupu zaključuju Austrijanka Kathrin Zettel i Šveđanka Maria Pietilae Holmner.

Prva utrka ženskog slaloma Svjetskog kupa na Sljemenu na rasporedu je danas u 15 sati, a druga u 18 sati. Muški slalom na rasporedu je u četvrtak.

Veliki medijski interes

Medijski interes za mušku i žensku slalomsku utrku Svjetskog kupa na Sljemenu je velik, pa se tako za sljemenske utrke akreditiralo više od 500 novinara, od čega gotovo 150 stranih, objavili su organizatori.

Prošle je godine TV sliku sa Sljemena vidjelo više od 300 miliona ljudi.

Prema TV analizama Međunarodne skijaške federacije (FIS), prošlosezonska sljemenska muška utrka bila je najgledanija od svih utrka FIS Svjetskog kupa u TV prijenosima uživo, dok je ženska utrka bila druga najgledanija, odmah iza utrke u austrijskom Semmeringu.

Izvor: Agencije