Clippersi iznenadili Lakerse

Uprkos porazu Lakersa, ovo je četvrta uzastopna utakmica u kojoj je zvijezda tima Bryant zabio 40 ili više koševa (Getty Images)

U derbiju večeri u NBA ligi Los Angeles Clippersi su pobijedili gradskog suparnika Lakerse 102:94, premda je Kobe Bryant postigao čak 42 koša.
Za Clipperse je to bila peta pobjeda u zadnjih šest susreta, te druga u nizu nakon što su u srijedu dobili i Miami Heat.

Clipperse su do velikog slavlja predvodili Chris Paul sa 33 koša i šest asistencija, Blake Griffin sa 22 koša i 14 skokova, te Chauncey Billups sa 19 koševa.

“Super je pobijediti Lakerse. No nećemo sada poletjeti. Igramo dobro i to nas sve raduje,” kazao je Griffin.

Bryantov rekord

Bryant je uz 42 koša imao i sedam skokova, te četiri asistencije, Pau Gasol je dodao 14 koševa i 10 skokova, dok je Andrew Bynum ubacio 12 koševa uz 16 skokova.

Uprkos porazu Lakersa, ovo je četvrta uzastopna utakmica u kojoj je zvijezda tima Bryant zabio 40 ili više koševa.

On sada u karijeri ima čak 110 utakmica s 40 ili više koševa, a ispred njega su na vječnoj NBA listi samo Wilt Chamberlain i Michael Jordan.

Osim Clippersa, pobjedu su slavili i Chicago Bullsi, koji su nadjačali Toronto Raptors 77:64, ostvarivši 12. pobjedu sezone uz svega dva poraza.

Bila je to peta uzastopna pobjeda Bullsa u United Centru, što je najbolji ulazak u sezonu nakon 1996. godine kada su nanizali sedam domaćih pobjeda.

Savršena odbrana Bullsa

Bullse su do pobjede predvodili Derrick Rose sa 18 koševa i 11 asistencija, Carlos Boozer je dodao 17 koševa i 13 skokova, a Luol Deng 14 koševa.
U redovima Raptorsa najbolji su bili DeMar DeRozan i Leandro Barbosa sa po 15 koševa.

“Još jednom smo odigrali savršeno u odbrani, a tada je daleko lakše igrati u napadu. Primili smo svega 64 koša,” kazao je Rose nakon devete utakmice u posljednjih 12 dana, pri čemu su izgubili samo jednu.

Takav raspored Chicago je posljednji put imao 1972. godine.

Izvor: Agencije