Nova kazna za Suareza, globa Liverpoolu

Prošle sedmice Suareza je FA suspendovao na osam mečeva i odredio globu od 62.000 dolara jer je vrijeđao braniča Manchester Uniteda Evru (EPA)

Urugvajski napadač Luis Suarez suspendiran je na jednu utakmicu i mora platiti globu od 31.300 američkih dolara, odlučio je Nogometni savez Engleske (FA) u srijedu, a kazna je uslijedila nakon što je nogometaš napravio uvredljivu gestu prema navijačima Fulhama nakon poraza njegovog Liverpoola na gostovanju početkom ovog mjeseca.

Liverpool mora platiti isti novčani iznos i upozoren je na ponašanje od strane FA nakon što su igrači ovog tima okružili sudiju Kevina Frienda kada je on pokazao crveni karton Jayu Spearingu u drugom poluvremenu meča na Craven Cottageu gdje je domaći Fulham slavio sa 1:0.

Prošle sedmice Suareza je FA suspendirala na osam mečeva i odredila globu od 62.000 dolara jer je vrijeđao braniča Manchester Uniteda Patricea Evru na rasnoj osnovi u oktobru.

Urugvajac se planirao žaliti protiv ove odluke kako bi mogao igrati za Liverpool u petak protiv Newcastlea u Premier ligi, ali nakon današnje odluke će morati propustiti ovu utakmicu.

U saopćenju objavljenom na zvaničnoj internet stranici, FA je naveo kako je Liverpool kažnjen i upozoren na buduće ponašanje „zbog neuspjeha u pokušaju da se njegovi igrači ponašaju na primjeren način“ tokom utakmice sa Fulhamom.

Klub je priznao svoju krivicu, koja se odnosila na isključenje Spearinga, ali nije pristao na standardnu novčanu kaznu od 31.300 dolara za ovakav prekršaj.

Međutim, Nezavisna regulatorna komisija ustanovila je kako je Liverpool kriv i FA je nametnula globu u srijedu kada je i Suarez također suspendiran nakon što je priznao napad.

Izvor: Agencije