Blanka Vlašić i Ivica Kostelić hrvatski sportaši godine

Za najbolju sportašicu Hrvatske ovo je šesti trofej, a Kostelić je slavio četvrti put (Pixsell)

Jedna od najboljih atletičarki svijeta Blanka Vlašić i aktuelni pobjednik Svjetskog kupa u alpskom skijanju Ivica Kostelić drugu godinu zaredom izabrani su za najbolje sportaše Hrvatske u izboru Sportskih novosti.

Za najbolju sportašicu Hrvatske to je šesti trofej, te bi ona  uskoro bi mogla dostići Janicu Kostelić, koja je osam puta bila najbolja, dok je Ivica Kostelić slavio četvrti put.

“Iza mene je sezona dvojakih osjećaja. Nisam bila toliko zadovoljna s rezultatima, no bilo je pitanje hoću li uopće nastupiti na svjetskom prvenstvu, no sada su sve ozljede sanirane. U idućoj godini me očekuju Olimpijske igre u Londonu na koje odlazim na vrhuncu karijere,” kazala je Vlašić, koja je slavila ispred taekwondašice Ane Zaninović i legende hrvatskog samostrela Branke Pelegrin.

Kostelić je prošlu sezonu proglasio najboljom u karijeri, zahvalivši se cijeloj ekipi koja je stajala iza njegovog uspjeha.

“To je i njihova pobjeda,” kazao je Kostelić, te dodao: “Moje ambicije su velike i ove sezone. Sa zdravljem je sve OK, imam manjih problema s koljenom, no ne toliko da ne bih mogao raditi maksimalnim intenzitetom,” poručio je Kostelić.

Iza njega su se plasirali hrvatski nogometaš Luka Modrić, jedriličar Tonči Stipanović i boksač Hrvoje Sep.

Ekipom godine proglašene su hrvatske košarkašice, koje su osvojile peto mjesto na europskom prvenstvu u Poljskoj, dok je momčad godine vaterpolska reprezentacija, koja je na SP u Šangaju osvojila treće mjesto.

Nagrada za “fair-play” pripala je mladom hrvatskom košarkašu Mariu Hezonji.

U 60. izdanju izbora Sportskih novosti sudjelovalo je gotovo 400 novinara iz 56 redakcija.

Izvor: Agencije