Loša predstava Orlanda i Miamija

Šut Wade: Postigao 21 poen za poraženi Miami (Getty Images)

Odbrojavanje do početka nove sezone sjevernoameričke košarkaške lige NBA ušlo je u finalnu fazu za Miami Heat i Orlando Magic, prenosi AP.

Nakon njihovog duela u Orlandu, u noći sa srijede na četvrtak po centralnoevropskom vremenu, očito je kako će za oba tima dobro doći još ovih nekoliko dana do prvih njihovih mečeva u novoj takmičarskoj godini koja počinje 25. decembra.

Tek u posljednjim dionicama meča su „Mađioničari“ iz Orlanda pokazali nešto čvršću igru, anulirali manjak od 14 poena na poluvremenu i došli do pobjede od 104:100. Sa druge, košarkaši Miamija su dobro otvorili meč, ali bi igru u drugom poluvremenu trebali što prije zaboraviti.

Glen Davis je bio pokretač preokreta Orlanda u drugom dijelu. U trećoj četvrtini je upisao 13 poena, a meč je završio sa 18, dok su njegovi saigrači Dwight Howard i Jason Richardson postigli po 15.

Problemi sa povredama

U dresu Miamija je dominirao LeBron James sa 27 poena, dok je Dwyane Wade imao šest manje. Rezervista Norris Cole postigao je 11 poena.

Oba tima počinju sezonu prvog dana kada su na programu četiri utakmice. Miami gostuje kod aktuelnog prvaka, tima Dallas Mavericks u reprizi finala od prošle sezone, dok će Oklahoma City Thunder ugostiti Magic.

U redovima Orlanda nije bilo Hede Turkoglua, koji je presjedio na klupi zbog problema sa lijevim kukom, dok među igračima Miamija nije bilo Mikea Millera (hernija), Shanea Battiera (kvadriceps), Eddyja Curryja (kuk) i Eddieja Housea (koljeno).

Rezultati utakmica: Orlando – Miami 104:100, Boston – Toronto 81:73, New York – New Jersey 88:82, New Orleans – Memphis 95:80, Millwaukee – Minnesota 84:85, San Antonio – Houston 97:95, Utah – Portland 92:89, LA Clippers – LA Lakers 108:103.

Izvor: Agencije