Žestoke najave borbe Kličko – Chisora

Vitalij Kličko i Dereck Chisora važe za žestoke borce (EPA)

Vitalij Kličko smatra kako će odbrana titule prvaka svijeta Svjetskog bokserskog koncila (WBC) protiv Britanca Derecka Chisore možda biti najteža borba u njegovoj karijeri.

Ukrajinac je kazao kako su šanse Chisore za pobjedu na meču 18. februara naredne godine u Olimpijskoj dvorani u Minhenu „50-50“.

Međutim, 40-godišnji Kličko je kazao kako će se tada „boriti kao da mi je ovo posljednje borba karijere“ i da će protivnika „nokautirati desnicom“.

Chisora je do sada u 17 borbi upisao 15 pobjeda, od kojih devet nokautom, dok je kod Klička taj odnos: 43 pobjede, 40 trijumfa nokautom i dva poraza. Ipak, 27-godišnji Britanac je kazao kako će Kličku prirediti „šok njegovog života“.

Vitalijev brat, Vladimir Kličko (35), koji je svjetski bokserski prvak po WBO-u, IBF-u i WBA-u, odustao je od borbe protiv Francuza Jean-Marca Mormecka, koja se trebala desiti ovog vikenda, nakon dvije operacije u dva dana kada mu je uklonjen kamen u bubregu.

Duel je bio planiran za subotu, a trebao se desiti u Dizeldorfu.

Mormeck (39) je bivši prvak svijeta u cruiser kategoriji po WBC-u i WBA-u. Trijumfovao je u svim svojim borbama otkako je ušao među teškaše 2009. godine. U karijeri u zabilježio 36 pobjeda (22 nokauta) i četiri poraza.

Borba u subotu trebala je biti Kličkova 20. pokušaj odbrane naslova i prvi nastup od jula kada je savladao Britanca Davida Haye. Ukupno je slavio u 56 borbi, od čega 49 nokautom i tri puta je poražen.

Izvor: Agencije