Đoković ne ide u polufinale Mastersa

Berdych po treći put u karijeri pobijedio Ferrera nakon dva sata i osam minuta igre (EPA)

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je u trećem kolu A grupe Mastersa u Londonu od zemljaka Janka Tipsarevića sa 3:6, 6:3, 6:3, i nije ostvario plasman u polufinale pošto je Čeh Tomaš Berdych savladao Španca Davida Ferrera.

Đoković, koji je dobio tri dosadašnja meča sa Jankom, na početku ovog susreta nametnuo je svoj ritam, kontrolirao igru i uz dobre servise doveo Tipsarevića u situaciju da mu teško parira.

Međutim, u nastavku je prepustio inicijativu devetom reketu svijeta, koji je iskoristio šansu i zabilježio prvu pobjedu na turniru i ujedno prvu u duelima sa Đokovićem.

Poraz od Tipsarevića Đokoviću je donio treće mjesto u grupi, dok će prvoplasiran Berdych u polufinalu igrati protiv drugog iz B grupe, Francuza Jo-Wilfried Tsonge, dok će Ferrer igrati protiv Švajcarca Rogera Federera.

Ferrer, koji je trenutno peti teniser svijeta, igra odlično u Londonu. U prva dva kola je pobijedio prvog i četvrtog tenisera svijeta. U karijeri je Berdycha pobjeđivao pet puta, ali su se poslednji put sastali u Kuala Lumpuru oktobra prošle godine kada je Ferer slavio sa 2:1 (4:6, 7:5, 6:4). 

Izvor: Agencije