Indijski milijarder: Mladi trebaju raditi 70 sati sedmično

‘Omladina preuzima sa Zapada neke navike koje nisu tako poželjne i time ne pomažu zemlji. Produktivnost rada u Indiji spada među najniže na svijetu’, istakao je N.R. Narayana Murthy.

Narayana Murthy je jedan od osnivača softverskog giganta Infosys
Narayana Murthy je jedan od osnivača softverskog giganta Infosys (Reuters)

Indiji su potrebni „veoma odlučni, izuzetno disciplinovani i vrijedni mladi ljudi“ koji trebaju raditi 70 sati sedmično kako bi ta zemlja postala globalna ekonomska sila, izjavio je indijski milijarder N.R. Narayana Murthy.

Suosnivač softverskog giganta Infosys podsjetio je da su „tako radili i Nijemci i Japanci poslije Drugog svjetskog rata“, prenosi CNN.

„Naša omladina preuzima sa Zapada neke navike koje nisu tako poželjne i time ne pomažu zemlji. Produktivnost rada u Indiji spada među najniže na svijetu“, istakao je Murthy.

Posjeduje više od četiri milijarde dolara

Smatra i da korporativni lideri u Indiji trebaju da motivišu mlade ljude da „veoma naporno rade“ time što će im govoriti da je njihova zemlja sada prvi put zadobila respekt na globalnom nivou i da je vrijeme za konsolidaciju i ubrzavanje napretka.

Prema Forbesu, Murthy raspolaže bogatstvom od preko četiri milijarde dolara. On je i punac britanskog premijera Rishija Sunaka, podsjeća Tanjug.

Izvor: Agencije