Bezos preuzeo drugo mjesto na vrhu liste milijardera, Musk i dalje prvi

Muskova imovina procijenjena je na 234 milijarde dolara, Bezos ima imovinu vrijednu 156 milijardi, a Arnault milijardu manje.

Dionice Tesle su ove godine porasle za 106 posto, a Musk je postao bogatiji za 96,8 milijardi dolara (Reuters)

Osnivač i glavni izvršni direktor kompanije LVMH, Bernard Arnault je izgubio drugo mjesto na Bloombergovoj listi milijardera, jer ga je prestigao čelnik Amazona Jeff Bezos, dok je prvi na listi i dalje američki milijarder Elon Musk.

U ovom trenutku, Bezos zauzima drugo mjesto sa 156 milijardi dolara, dok je Arnaultovo bogatstvo procijenjeno na milijardu dolara manje, prenosi Tanjug.

Vrijednost Arnaultove imovine je pala za 6,8 milijardi dolara od prošle srijede kada je LVMH objavio da mu je prodaja ove godine rasla sporije nego što se očekivalo.

Dionice Tesle porasle za 106 posto

Pad izvršnog direktora LVMH-a na Bloombergovoj listi milijardera odražava slabiju prodaju luksuzne robe u 2023. godini usljed pada potražnje u SAD-a i teškog ekonomskog oporavka u Kini.

Nasuprot tome, Bezosovo bogatstvo je ove godine poraslo za 49,3 milijarde dolara jer je vrijednost Amazonovih dionica u istom periodu porasla za 58 posto.

Na čelu liste najbogatijih se i dalje nalazi Musk, čija je imovina procijenjena na 234 milijarde dolara. Dionice Tesle su ove godine porasle za 106 posto, a Musk je postao bogatiji za 96,8 milijardi dolara.

Izvor: Agencije