Turci preuzeli posao zemaljskih usluga na aerodromu Zagreb

Privredno društvo Havas će na zagrebačkom aerodromu pružati putničke usluge, zatim zastupanje i nadzor, upravljanje letovima, kontrolu tereta, komunikacije, kargo i poštanske usluge.

Organizaciona jedinica za zemaljske usluge na zagrebačkom aerodromu ima oko 500 zaposlenih i 176 motornih vozila (Davor Puklavac / Pixsell)

Privredno društvo Havas, podružnica turske kompanije TAV Airports, preuzelo je posao zemaljskog opsluživanja na aerodromu Zagreb, koji je postao 31. aerodrom u kojoj posluje ta turska firma.

Havas će na zagrebačkom aerodromu pružati putničke usluge, zatim zastupanje i nadzor, upravljanje letovima, kontrolu tereta, komunikacije, kargo i poštanske usluge, objavio je portal Ex-Yu Aviation, prenosi Tanjug.

Ugovor o koncesiji do 2042.

“Kao član programa Turquality, koristimo prilike da ostvarimo rast u inostranstvu sa znanjem koje smo stekli u Turskoj. Oko 30 aviokompanija ima redovne letove na zagrebačkom aerodromu, koji je postao značajno turističko odredište na Jadranu. Sve procese ćemo obavljati kao jedini pružalac zemaljskih usluga na aerodromu, koji ima i teretni i opšti vazdušni saobraćaj”, kaže Mete Erna, generalni direktor Havasa za taj specijalizovani portal.

Organizaciona jedinica za zemaljske usluge na zagrebačkom aerodromu ima oko 500 zaposlenih i 176 motornih vozila.

TAV je dio konzorcija koji je nadležan za upravljanje aerodromom Zagreb na osnovu ugovora o koncesiji do 2042. godine.

Izvor: Agencije