Air Canada zbog COVID-19 ostvarila milijardu dolara gubitka

U Kanadi je u posljednja 24 sata od posljedica zaraze korona virusom umrlo 207 osoba (EPA)

Aviokompanija Air Canada je objavila da je u prvom kvartalu ove godine ostvarila gubitak od 1,05 milijardi dolara, javlja Anadolija.

U saopćenju kanadske nacionalne aviokompanije se navodi da su u istom periodu prošle godine ostvarili zaradu od 345 miliona dolara, dok su u istom periodu ove godine ostvarili gubitke zbog restriktivnih mjera uvedenih uslijed izbijanja COVID-19.

Air Canada je, kao i mnoge druge aviokompanije u svijetu, obustavila međunarodne redovne letove nakon izbijanja COVID-19.

Kompanija trenutno radi sa 10 posto kapaciteta.

Neadekvatna medicinska oprema

U Kanadi je u posljednja 24 sata od posljedica zaraze korona virusom umrlo 207 osoba, čime je ukupan broj smrtnih slučajeva izazvanih ovim virusom dostigao 3.981.

Prema najnovijim podacima Federalnog ministarstva zdravstva, u zemlji je u posljednja 24 sata zabilježeno 1.298 slučajeva zaraze, čime je njihov broj porastao na 60.772, prenosi Anadolija.

Christine Sorensen, predsjednica Udruženja medicinskih sestara i tehničara British Columbije, izjavila je da zdravstveni radnici u ovoj pokrajini sve od 20. marta, kada su počeli borbu protiv pandemije, rade sa neadekvatnom medicinskom opremom.

Izvor: Agencije