Mediji: Aviokompanije u regiji proširuju flote

Air Serbia, Avion
Air Serbia će zakupiti dva aviona koja su ranije pripadala kompaniji Adria Airways, a koja je u međuvremenu bankrotirala (AP)

Tri balkanske aviokompanije proširit će svoju flotu na ljeto kako bi ispratili širenje svojih mreža letova.

Air Serbia će zakupiti dva zrakoplova koja su ranije pripadala kompaniji Adria Airways, koja je bankrotirala, objavio je B92, prenosi Tanjug.

U pitanju su zrakoplovi Airbus A319, koji će biti isporučeni 20. ožujka.

Obje letjelice proizvedene su 2010. godine i u vlasništvu su kompanije Carlyle Aviation Partners.

Jedan od ova dva zrakoplova zamijenit će postojeći zrakoplov u floti srbijanskog zračnog prijevoznika, koji će biti vraćen davatelju leasinga.

Noviteti u Croatiji i Montenegru

Srbijanski zračni prijevoznik vjerojatno će uzeti i dva ATR72 zrakoplova, ali se u isto vrijeme očekuje da će i vratiti jedan ovakav zrakoplov koji je korišten prethodnih godina.

Također, očekuje se da će Air Serbia nastaviti koristiti CRJ900 zrakoplov i tijekom ljeta, iako je korištenje ove letjelice privremeno zaustavljeno dok se ne potpiše finalni ugovor o leasingu.

Croatia Airlines i Montenegro Airlines također će imati novitete u svojim flotama.

Hrvatska kompanija dobit će dva zrakoplova Airbus A319, koje će koristiti idućih osam godina.

Crnogorski zračni prijevoznik, kako se navodi, obnovit će svoju flotu zrakoplovima Embraer E195.

Izvor: Agencije


Povezane

Rok Vlade Srbije za prijavu kompanija koje žele koristiti usluge aerodroma “Morava” ističe danas, a stručnjaci upozoravaju da vlasti kroz postavljene uslove favoriziraju nacionalnog avioprijevoznika, a ne niskotarifne aviokompanije. Sa sličnim izazovima suočavaju se i kompanije koje imaju linije sa aerodroma u Nišu.

Hrvatska vlada je Croatia Airlinesu odobrila pomoć od 13,5 miliona eura iz budžetske zalihe za stabilizaciju poslovanja. Riječ je o uplati prvog dijela predujma u ukupnom iznosu od 33,7 miliona eura. Drugi dio će biti uplaćen iduće godine. U Vladi vjeruju kako će se nakon toga steći uslovi za pronalaženje strateškog partnera, dokapitalizaciju ili možda […]

Na odboru za ekonomiju crnogorskog parlamenta raspravljalo se o prijedlogu zakona kojim vlada te zemlje planira dokapitalizaciju nacionalnog avioprijevoznika Montenegro Airlinesa sa 155 milijuna eura. Dok u vladi smatraju kako će to omogućiti tržišno poslovanje kompanije i pozitivan efekt na ekonomiju, dio oporbe i stručne javnosti tvrdi da je riječ o ogromnom novcu koji će […]

Više iz rubrike EKONOMIJA
POPULARNO