Uprkos fijasku, naručeno 150.000 Teslinog kamioneta

Oštro geometrijsko tijelo izrađeno je od nehrđajućeg čelika, a prozori od armiranog stakla (Tesla)

Nakon što je na predstavljanju novog Teslinog kamioneta dva puta razbijeno njegovo “neprobojno” staklo, isti je kamionet naručen gotovo 150.000 puta.

Vlasnik Tesle Elon Musk predstavljao je novi “Cybertruck” futurističkog izgleda te je na pozornici djelatnik njegove firme bacanjem metalne loptice u staklo kamioneta htio pokazati kako se metalno staklo ne može razbiti.  

Međutim, staklo je puklo dva puta, prenosi Hina, pozivajući se na BBC.

Dionice Tesle izgubile su 6,1 posto vrijednosti nakon tog događaja u četvrtak, a Muskovo bogatstvo smanjilo se za 768 milijuna dolara u jednom danu, prema podacima Forbesa.

“[Ukupno] 146.000 narudžbi Cybertrucka do sada”, napisao je u subotu na Twitteru Ellon Musk i dodao da je to uspio bez oglašavanja.

Podsjeća na filmski ‘DeLorean’

Analitičari smatraju da će “Cybertruck” najranije biti pušten u promet krajem 2021. godine.

Površina “Cybertrucka” izrađena je od legure nehrajućeg čelika, a kamionet će moći postići brzinu od 100 kilometara na sat u tri sekunde, rekao je Musk tijekom predstavljanja modela u kalifornijskom Hawthorneu.

Neki su analitičari primijetili da kamionet podsjeća na vozilo “DeLorean” iz kultnog filmskog serijala Povratak u budućnost.

Prema platformi za prodaju vozila Edmunds, veliki kamioneti činili su 14,4 posto prodaje novih automobila u SAD-u do listopada, što je porast u usporedbi s 12,6 posto iz 2015. godine.

Izvor: Agencije