Prvi avion Qatar Airwaysa sletio na Sarajevski aerodrom

Qatar Airways posjeduje najmlađu flotu na svijetu te leti u više od 150 poslovnih i turističkih destinacija (Fena)

Prvi avion kompanije Qatar Airways, na relaciji Doha – Sarajevo, sletio je u utorak na Međunarodni aerodrom Sarajevo, gdje je pozdravljen tradicionalnim vodenim topovima.

Letovi na novouspostavljenoj direktnoj avioliniji ka glavnom gradu Bosne i Hercegovine odvijat će se četiri puta sedmično – nedjeljom, utorkom, srijedom i petkom, a let će trajati šest sati.

Izvršni direktor Qatar Airways grupacije Akbar Al Baker doputovao je tim inauguralnim letom, zajedno s ambasadorom Bosne i Hercegovine u Kataru Tarikom Sadovićem.

Povezivanje sa svjetskim destinacijama

Glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Sanja Bagarić-Arnaut kazala je da im je velika čast što jedna od najboljih aviokompanija po izboru putnika počinje svoje letove sa Sarajevskog aerodroma.

“Veliko zadovoljstvo nam je što je Qatar Airways prepoznao Sarajevo kao perspektivnu turističku i poslovnu destinaciju”, istakla je.

Kako je kazala u izjavi za medije, ova veza znatno će olakšati putovanja i sve većem broju bosanskohercegovačkih državljana koji žive i rade u Kataru.

Osim toga, povećat će se broj turističkih posjeta Bosni i Hercegovini.

“Konačno, ta linija će omogućiti sve većem broju putnika iz Bosne i Hercegovine da se sa samo jednim presjedanjem u Dohi spoje sa 150 destinacija svuda gdje ta prestižna aviokompanija leti”, dodala je.

Qatar Airways je nacionalna aviokompanija države Katar i jedna od najbrže rastućih aviokompanija u svijetu.

Letovi na šest kontinenata

Kompanije posluje 20 godina i posjeduje najmlađu flotu na svijetu te leti u više od 150 poslovnih i turističkih destinacija na šest kontinenata.

Qatar Airways je već šesta aviokompanija koja je ove godine počela operacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, čime najveći aerodrom u Bosni i Hercegovini nastavlja rast na svim poljima, što direktno doprinosi jačanju ekonomske slike Bosne i Hercegovine i razvoju njenih turističkih potencijala.

Također, omogućava građanima Bosne i Hercegovine sve širi izbor kada su u pitanju evropske i svjetske destinacije.

Izvor: Agencije