Novi otkazi u Motorola Mobilityju

Odluka Googlea o otkazima u Motorola Mobilityju se podudara s najavljenom preorijentacijom kompanije na pametne telefone (EPA)

Američki softverski div Google objavio je u petak da će njegova podružnica za proizvodnju pametnih telefona Motorola Mobility ukinuti dodatnih 1.200 radnih mjesta u sklopu nastojanja da ponovo posluje u plusu, prenosi Hina.

Najava otpuštanja 10 posto radne snage nadovezuje se na već ukinutih 4.000 radnih mjesta u Motorola Mobilityju u augustu prošle godine, a podudara se s najavljenom preorijentacijom kompanije na pametne telefone i smanjenom proizvodnom ‘običnih’ mobitela.

“Ti su rezovi nastavak mjera smanjenja broja zaposlenih koje smo najavili prošloga ljeta. Očito je to vrlo teško zaposlenicima i mi smo im spremni pomoći u teškom prelaznom razdoblju”, kazala je za Reuters glasnogovornica Niki Fenwick.

Obavijest Googlea

Wall Street Journal izvijestio je u petak ujutro o otkazima, pozivajući se na informaciju koju je od Googlea dobio elektronskom poštom.

U njoj se navodi da će otkazi biti podijeljeni radnicima u Sjedinjenim Američkim Državama, Kini i Indiji, piše WSJ, citirajući pojašnjenje u kojem se ukazuje na prevelike troškove, nekonkurentnu poziciju na pojedinim tržištima i gubitke.

Google je prošle godine kupio posrnulog proizvođača mobitela Motorola Mobility za 12,5 milijarde dolara, kako bi iskoristila njegov portfelj patenata za odbijanje napada na vlastitu mobilnu platformu Android i proširila poslovanje izvan domene softvera.

Izvor: Agencije