Sting u zagrebačkoj Areni 31. oktobra

Prethodno je potvrđeno da će, također odgođeni koncert koji se trebao održati u Sarajevu u martu, biti održan 2. oktobra u Olimpijskoj dvorani ‘Juan Antonio Samaranch’.

Sting je krajem prošle godine objavio album 'The Bridge', koji predstavlja različite faze i stilove iz njegove karijere (EPA)

Stingov koncert, koji je bio odgođen zbog pandemije, bit će održan 31. oktobra u Areni Zagreb, objavili su organizatori koncerta Cherrytree Music Company, Live Nation i Charm Music.

Prethodno je potvrđeno da će, također odgođeni koncert koji se trebao održati u Sarajevu u martu, biti održan 2. oktobra u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” (Zetra).

Prolongirani koncerti dio su Stingove turneje “My Songs”, na kojoj popularni muzičar izvodi svoje omiljene pjesme napisane tokom slavne karijere 17-ostrukog dobitnika nagrade Grammy, kako s grupom The Police, tako i kao solo izvođač, prenosi Hina.

Predstavljen kao “majstorska izvedba od početka do kraja”, koncert vodi obožavatelje na muzičko putovanje kroz vrijeme s hitovima poput “Fields of Gold”, “Shape of my Heart”, “Roxanne” ili “Demolition Man”. Posjetitelji također mogu očekivati pjesme “Englishman In New York”, “Every Breath You Take”, “Message In A Bottle” i druge.

Brojne pohvale medija

Nakon rasprodanih šestodnevnih nastupa u londonskom Palladiumu, The Times je turneju “My Songs” proglasio “majstorskim kursom”, ističući kako Sting ostaje nedvojbeno vješt izvođač sa zlatnim katalogom pjesama.

The Telegraph je koncert opisao kao “rijetku poslasticu”, a The Guardian je Stinga hvalio kao gotovo besprijekornog izvođača s “uzvišenom pop alhemijom”.

Sting je krajem prošle godine objavio album “The Bridge”, koji predstavlja različite faze i stilove iz njegove karijere i crpi inspiraciju iz žanrova kao što su rock n’ roll, jazz, klasična muzika i folk.

Napisan i snimljen u godini pandemije, nova zbirka pjesama otkriva Stingova razmišljanja o osobnom gubitku, razdvojenosti, lockdownu i vanrednim društvenim i političkim previranjima.

Izvor: Agencije