Čovjek koji je ‘obuo’ Gospodara prstenova i Harryja Pottera

Kopar je napravio 2.500 cipela za serijal o dječaku čarobnjaku Harryju Potteru, te 312 čizama i cipela za trilogiju Gospodar prstenova (Daily Sabah)

Huseyin Kopar nije obični obučar, on je čovjek koji je ručno napravio cipele po narudžbi za filmske hitove, kao što su trilogija Gospodar prstenova, serijal o Harryju Potteru, Troja i Eragon, prenose turski mediji.

Kako piše Daily Sabah, on živi u Kahramanmarasu, na jugoistoku Turske, a ovog vikenda je na jednoj izložbi rukotvorina u južnoj provinciji Antalya otkrio kako je na pragu dogovora sa svjetski poznatom produkcijskom kompanijom za novi holivudski film.

Kopar navodi kako je poslao uzorke svoga rada te kako pregovara i s poznatim filmskim studijem iz Velike Britanije.

Samo roganska koža

Za tursku TV stanicu NTV kaže kako je razlog popularnosti njegove obuće činjenica kako ručne proizvodnje cipela i druge obuće ne koristi nikakve hemikalije.

Dodaje kako mu je osnovni materijal organska koža, kako su cipele vodootporne i da se lako prilagođavaju stopalu vlasnika.

Kopar je napravio 2.500 cipela za serijal o dječaku čarobnjaku Harryju Potteru te 312 čizama i cipela za trilogiju Gospodar prstenova.

Izvor: Agencije