Mileni Dravić nagrada Dobričin prsten

Sedmočlani žiri je odluku o dodjeli glumačke bijenalne nagrade Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno djelo - Dobričin prsten donio večeras, tajnim glasanjem i to većinom glasova (Arhiva)

Nagrada ‘Dobričin prsten’ za 2016. godinu pripala je istaknutoj dramskoj umjetnici Mileni Dravić, koja je time postala 30. laureat ovog najvišeg glumačkog priznanja u Srbiji, saopćilo je danas Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Kako prenosi agencija Tanjug, sedmočlani žiri je odluku o dodjeli glumačke bijenalne nagrade Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno djelo ‘Dobričin prsten’ donio večeras, tajnim glasanjem i to većinom glasova.

O terminu i mjestu održavanja svečanosti uručenja zlatne kopije prstena velikog Dobrice Milutinovića dobitnici Mileni Dravić bit će naknadno objavljeni, navodi se u saopćenju koje je potpisao predsjednik udruženja Vojislav Brajović.

Istaknuti glumci među kandidatima

U konkurenciji za ovogodišnju nagradu bilo je jedanaest istaknutih glumica i glumaca, a osim Dravić, nominovani su i Livia Banka, Vlastimir Velisavljević, Radmila Živković, Mirjana Karanović, Marko Nikolić, Gorica Popović, Miodrag Radovanović Mrgud, Tihomir Stanić, Saša Torlaković i Dara Džokić.

Žiri su činili glumci Jasna Ðuričić, kao prethodni dobitnik, Anita Mančić, Predrag Ejdus, koji je i predsjednik žirija i Brajović, kao i dramski pisac Milena Marković i režiseri Nebojša Bradić i Egon Savin.

Podršku dodjeli nagrade dali su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda, navodi Tanjug.

Izvor: Agencije