Suze i sjećanje na Arsena Dedića u Šibeniku

U šibenskom pozorištu održana je komemoracija za Arsena Dedića, poznatog hrvatskog muzičara i pjesnika, preminulog u 78. godini. Od njega su se oprostile mnoge kolege, prijatelji, rodbina, ali i sugrađani, koji ga lično nisu poznavali.

Prijatelji, rodbina, ljudi koji su Arsena tek površno poznavali, za razliku od njegovih stihova i nota, nisu mogli savladati emocije.

„Falit će mi netko takve ironije i takvog sarkazma, zdravoga, pravoga gradskog sarkazma, a opet povezanog sa Šibenikom. Presretan sam što sam na ovoj komemoraciji, ovo je skup intelektualaca koji su odali svoju veliku poštu najvećem“, rekao je muzičar Massimo Savić.

Veliki hrvatski pjesnik, kompozitor i kantautor iza sebe je ostavio bogat opus. Radio je i za film, televiziju i pozorište.

Njegove pjesme su dirale dušu i mnoge će se i dalje pamtiti.

Inicijator ljubavi

„Damama smo se udvarali njegovim pjesmama“, kazao je Vojmir Roša iz Hrvatske glazbene unije.

Najveća ljubav, životni i profesionalni oslonac Arsenu Dediću bila je supruga Gabi Novak.

Ona nije bila na komemoraciji, bilo joj je preteško reći zbogom pred svijetom.

Učinio je to njegov prijatelj i saradnik Branko Bubica. ”Vidimo se gore“, rekao je Bubica.

„Za jedne je bio cinik, za druge živući romantičar. No, svi se slažu, Arsen Dedić bio je svoj“, kazala je Biserka Petrović, majka pokojnog Dražena Petrovića.

Otputovao je u 78. godini života. Prema njegovoj želji, bit će ukopan u Zagrebu, u najbližem krugu porodice. Pod reflektorima pozornice Arsena više neće biti. Ali, njegovi stihovi će zauvijek živjeti, a u njih će se generacije i dalje zaljubljivati.

Izvor: Al Jazeera