U2 odao počast žrtvama pariskog napada

U2 će drugi koncert u Parizu održati u ponedjeljak navečer i moguće je da će nastupiti i 'Eagles of Death Metal' (EPA)

Irski rock bend U2 odao je počast žrtvama napada u Parizu na koncertu održanom u nedjelju navečer u glavnom francuskom gradu, ali se na bini nisu pojavili članovi grupe “Eagles of Death Metal”, kao što se nagađalo u medijima.

U2 je trebao svirati u Parizu 14. i 15. novembra, neposredno nakon napada, ali ti su koncerti odgođeni za 6. i 7. decembar.

Najsmrtonosniji napad u glavnom gradu Francuske dogodio se u koncertnoj dvorani Bataclan u trenutku kada je tamo nastupao američki bend “Eagles of Death Metal”.

Mediji su najavljivali da će se taj bend pojaviti na bini s Ircima.

“Vive la France. Ce soir nous sommes tous Parisiens (Živjela Francuska. Večeras smo svi Parižani)”, kazao je frontmen U2 Bono Vox okupljenima u prepunoj dvorani u Bercyju.

Drugi koncert

“Ako volite slobodu, onda je Pariz vaš rodni grad. Nemamo riječi kojima bismo opisali vaš gubitak. Tuga je poput rane koja nikad ne zaraste”, rekao je Bono.

Imena svih 130 žrtava napada bila su ispisana u plavoj, bijeloj i crvenoj boji na divovskom ekranu na kraju koncerta.

Ranije je U2 objavio na svojoj web stranici: “Vraćamo se u Pariz. Neki su govorili da će se ‘Eagles of Death Metal’ večeras pojaviti s nama na bini. No, to se neće dogoditi, ali imamo drugog gosta iznenađenja.”

To je bila Patti Smith, koja je s grupom otpjevala “People Have the Power”.

U2 će drugi koncert održati u ponedjeljak navečer i moguće je da će nastupiti i “Eagles of Death Metal”.

Mnogi fanovi grupe U2 komentirali su da je koncert bio simboličan i važan, kako bi Pariz nastavio dalje nakon onoga što se dogodilo prije tri sedmice, kada je ubijeno 130 ljudi.

Izvor: Agencije


Povezane

Više iz rubrike KULTURA
POPULARNO